Švento Kazimiero Parapija
English

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO

TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2014m. gegužė

 

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad žiniasklaida būtų tiesiai ir taikiai tarnaujantis instrumentas.
    (popiežiškoji gegužės mėnesio intencija)

  • Kad Bažnyčia konkrečiais būdais akivaizdžiai skelbtų Kristaus pergalės prieš mirtį tiesą.

  • Kad Kristaus dangun žengimo paslaptis suteiktų ramybės ir paguodos visiems, kurie yra atskirti nuo jų mylimųjų.

  • Kad valdžioje dirbantys sektų Viešpaties gerumo pavyzdžiu ir siektų užtikrinti teisingumą prispaustiesiems ir gerbtų jų teises.

  • Kad apmąstytume pal. Guerric iš Igny žodžius: “Marija yra motina Jo, teikiančio gyvybę visai kūrinijai.

  • Kad mes, kaip tauta, melstumės už visus karinės tarnybos narius, žuvusius ginant mūsų kraštą.

  • Kad ligoniai, vargšai, vieniši, mirštantys ir tie, kuriems labiausia reikalinga pagelbos savo bandymuose pajustų Viešpaties artumą.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.


GEGUŽĖS MĖNESIO ŠVENTIEJI

ŠV. NERĖJAS ir ACHILAS
kankiniai

( 2-asis amžius
)

gegužės  12d.

Kardinolas John Henry Newman rašė:

   Nei vienas netampa kankiniu dėlei išvados, nei vienas netampa kankiniu dėlei nuomonės; vien tik tikėjimas gamina kankinius.

 

     Mažai žinome apie šventuosius Nerėją ir Achilą. Žinome tik, kad jie buvo vieni iš pirmųjų kankinių, garbinami šventaisiais. Sakoma, kad jie buvo palaidoti Ardeantinų kelio (senovės Romos kelio) kapinėse, kur buvo pastatyta bazilika jų garbei. Ketvirtajame amžiuje popiežius Damasas įrašė jų antkapyje, jog jie buvę romėnų kariuomenės kareiviai, persekioję krikščionis iki kol atsivertė į krikščionybę.

     Kiti šaltiniai teigia, kad jie atsistatydino iš kariuomenės ir išvyko iš Romos. Ilgainiui jie buvo sugauti ir nukankinti dėlei jų tikėjimo.

     Melskimės už visus nežinomus krikščionis, kurie dar vis šiandien kenčia persekiojimus dėl jų tikėjimo.

 

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS by Rev. Charles E. Yost, SCJ,STL ir SAINTS AND FEAST DAYS, Christ Our Life Series,

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Jėzus „įžengė į dangų ir sėdi visagalio Dievo Tėvo dešinėje“

 

# 662 „O aš, kai būsiu pakeltas nuo žemės, visus patrauksiu prie savęs.“ Pakėlimas ant kryžiaus reiškia ir pranašauja pakėlimą žengiant į dangų. Jis buvo pastarojo pradžia. Jėzus Kristus, vienintelis Naujosios ir amžinosios Sandoros kunigas, „įžengė ne į rankų darbo šventyklą ..., bet į patį dangų, kad nuo dabar mus užtartų, stovėdamas prieš Dievo veidą.“ Danguje Kristus nuolat veikia kaip amžinasis Kunigas; „todėl Jis per amžius gali išgelbėti tuos, kurie per Jį eina prie Dievo. Jis amžinai gyvas, kad juos užtartų.“ Kaip „būsimųjų gėrybių Kunigas,“ Jis yra liturgijos, kuri šlovina Tėvą danguje, centras ir pagrindinis veikėjas.
                                                                                                                                                                                          Šaltinis: katekizmas.lcn.lt


 

MĄSTYMAS

Marija, evangelizacijos motina

 

     Bažnyčios evangelizacinei veiklai būdingas ir marijiškasis stilius. Mat kaskart, kai pažvelgiame į Mariją, įtikime revoliucine švelnumo ir meilės galia. Joje išvystame, kad nuolankumas ir švelnumas yra ne silpnųjų, bet stipriųjų dorybės ir kad norint pasijusti svarbiam nebūtina blogai elgtis su kitais. Žvelgdami į ją atrandame, jog ta, kuri šlovino Dievą, nes jis „numeta galiūnus nuo sostų“ ir „turtuolius tuščiomis paleidžia“ (Lk 1, 52–53), yra ta pati, kuri mūsų teisingumo paieškoms suteikia na-mų šilumos. Ji taip pat rūpestingai „dėmėjosi visus šiuos dalykus ir svarstė juos savo širdyje“ (Lk 2, 19).

     Marija moka atpažinti Dievo Dvasios pėdsakus didžiuosiuose įvykiuose ir tuose, kurie atrodo nepastebimi. Ji kontempliuoja Dievo slėpinį pasaulyje, žmonijos istorijoje ir kasdieniame mūsų kiekvieno gyvenime. Nazarete ji yra maldos ir darbo moteris, taip pat moteris, pasirengusi nedelsdama „skubiai“ (Lk 1, 39) iškeliauti iš kaimo padėti kitiems. Ta teisingumo ir švelnumo, kontempliavimo ir keliavimo pas kitus dinamika ir yra tai, kas ją daro bažnytiniu evangelizacijos pavyzdžiu.
 

     Prašome jos motiniško užtarimo, kad Bažnyčia taptų namai daugeliui, motina visoms tautoms ir įgalintų naujo pasaulio gimimą. Prisikėlusysis galingai, pripildydamas mus didžiulio pasitikėjimo bei tvirčiausios vilties, taria: „Štai aš visa darau nauja!“ (Apr 21, 5). Su Marija, kupini pasitikėjimo, žengiame to pažado link.

 

iš popiežiaus Pranciškaus “Evangelii Gaudium,” penktojo skyriaus, antrosios dalies, #288;

     vertimas paimtas www.baznycioszinios.lt