Švento Kazimiero Parapija

Ankstesni
numeriai
Gegužė  

English

     

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO

TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2014m. birželis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad bedarbiai gautų paramą ir rastų darbą, reikalingą jiems oriai gyventi.
                                                                                        
    (popiežiškoji birželio mėnesio intencija)

  • Kad mūsų vyskupai patirtų dieviškosios meilės galią ir globotų Dievo žmoniją tėviška meile.

  • Kad mūsų parapija augtų šventume idant mes visuomet mylėtume vienas kitą taip, kaip Kristus mus mokė.

  • Kad valdžioje dirbantys siektų išminties kaip saugoti ir puoselėti Dievo duotas laisves, ir kad Dievas mus duotų drąsos jas apginti.

  • Kad įgyvendintume mūsų atsakomybę dalyvauti mūsų krašto visuomeniniame gyvenime ir rūpintumės užtikrinti, kad šalies įstatymai nepaneigtų teisių į gyvybę ir ją saugotų, ir puoselėtų bendrą gėrį.

  • Kad atpažintume Jėzų kasdienio gyvenimo kasdienybėse.

  • Kad Dievo malonė paliestų vargšų, vienišų, ligonių, bedarbių, benamių, finansiškai trapių ir žalingų įpročių vergovės žmonių gyvenimus.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

 


BIRŽELIO MĖNESIO ŠVENT
ASIS

ŠV. BONIFACAS I
vyskupas, kankinys

 
(672? - 754)

birželio  5d.

    
 Sekanti laikraščio antraštė mums primena, kad kankinystė tęsiasi ir šiomis dienomis.
 

 Olandų kunigas nužudytas savo bažnyčioje apgultame Homs mieste Sirijoje

 Kunigas Francis Van der Lugt atkakliai atsisakė palikti Homs miestą, daugiau negu trejus metus apgulto besitęsiančio karo. Ten jis dirbo rūpindamasis atkreipti pasaulio dėmesį į badaujančių miesto gyventojų būklę. Iš savo vienuolyno apgultoje Bustan al Diwan apylinkėje jis rašė laiškus savo kunigų bendruomenei Olandijoje ir teikė vaizdo įrašus per internetą pasauliui. Tokiu būdu šis Jėzuitų kunigas

sugebėjo išlaikyti senamiesčio gyventojų būklę tarptautiniame dėmesyje

     Išgyvenęs Sirijoje keturis dešimtmečius, kunigas Van der Lugt buvo nužudytas 2014m. balandžio 7d. Kauke užsimaskavęs ginkluotas banditas jį išvedė į vienuolyno sodą ir ten jį nušovė.

     Šaltinis: “The Telegraph” Ruth Sherlock, Beirute ir Magdy Samaan

             Šv. Bonifacas buvo 13-tojo amžiaus misijonierius. Jis yra žinomas kaip vokiečių apaštalas, nes jis pašventė savo gyvenimą atversti vokiečių gentis į krikščionybę.

            Jis pastatė tikėjimo pamatus per savo pamokslus ir įsteigdamas vienuolynus, kas didžiai padėjo formuojant vokiečių Bažnyčios struktūrą. Jis sakė pamokslus aistringingai ir, tuo pačiu, buvo jautrus jo žmonių reikmėms. Laiške jis rašė: “Stovėkime tvirtai dėl to, kas teisinga… pasitikėkime Dievo pagelbos galia… pasitikėkime Juo… skelbkime visuotinį Dievo planą galingiesiems ir nuolankiemsiems, turtuoliams ir vargšams…tiek, kiek Dievas mums teikia jėgų.”

             Lankydamasis pas fryzų gentį ir ruošdamas jos žmones Sutvirtinimo sakramentui Bonifacas, kartu su 53 jo pasekėjais, buvo nužudyti įtūžusių gyventojų.

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS by Rev. Charles E. Yost, SCJ,STL ir SAINTS AND FEAST DAYS, Christ Our Life Series

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Švč. Trejybė

# 257 „O šviesos šaltini, palaimingoji Trejybe! O pirmaprade Vienybe!“ Dievas yra amžinoji palaima, nemirtingas gyvenimas, negęstanti šviesa. Dievas yra meilė: Tėvas, Sūnus ir Šventoji Dvasia. Dievas laisvai nori perduoti savo palaimingojo gyvenimo garbę. Taip Jis „panorėjo [...] nutarti“ dar prieš pasaulio sukūrimą, mus išsirinkdamas savo mylimajame Sūnuje ir net „iš anksto paskyrė mus per Jėzų Kristų tapti Jam įsūniais,“ tai yra „paskyrė tapti panašius į Jo Sūnaus pavidalą,“ nes gavusius „įvaikystės Dvasią.“ Šis nutarimas yra malonė, „dovanota [...] prieš amžinuosius laikus,“ kilusi betarpiškai iš trinitarinės meilės. Ji išsiskleidžia pasaulio sukūrime, visoje išganymo istorijoje po nuopuolio, Sūnaus ir Dvasios siuntimuose, kuriuos pratęsia Bažnyčios pasiuntinybė.

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt


 

MĄSTYMAS

EIKITE Į PASAULĮ

 

Dievas gi nesiuntė savo Sūnaus į pasaulį, kad jis pasaulį pasmerktų, bet kad pasaulis per jį būtų išgelbėtas.  (Jn 3,17)
 

      Jei visa Bažnyčia persiims misionieriavimo dinamika, ji turės eiti pas visus be išimties. Bet pas kuriuos pirma? Evangelijoje pateikta labai aiški gairė: pirmiausia ne pas turtingus draugus bei kaimynus, bet pas vargšus ir ligonius, pas tuos, kurie dažnai negerbiami ir užmirštami, pas tuos, kurie „neturi kuo atsilyginti“ (Lk 14, 14). Šiuo atžvilgiu neturėtų būti nei abejonių, nei pasiteisinimų, silpninančių šią tokią aiškią žinią. Šiandien ir visada „vargšai yra pirmutiniai Evangelijos adresatai,“ o jiems dovanai skirta evangelizacija – Karalystės, kurią atnešti atėjo Jėzus, ženklas. Neišsisukinėjant būtina patvirtinti, kad mūsų tikėjimą ir vargšus sieja neišardomas ryšys. Niekada nepalikime jų vienų.

     Iškeliaukime, iškeliaukime visiems pasiūlyti Jėzaus Kristaus gyvenimo. Kartoju visai Bažnyčiai tai, ką daug sykių sakiau Buenos Airių kunigams bei pasauliečiams: man mielesnė gatvėse nubrozdinta, sužeista ir išpurvinta nei užsisklendimo ir patogaus įsikibimo į saugumą susargdinta Bažnyčia. Nenoriu Bažnyčios, kuriai rūpi būti dėmesio centre ir kuri galiausiai pakliūva į įkyrių minčių ir nesutarimų tinklą. Jei kas nors mūsų sąžinę turėtų šventai jaudinti ir kamuoti, tai tik daugybė mūsų brolių, gyvenančių be Jėzaus Kristaus draugystės jėgos, šviesos ir paguodos, be juos priimančios tikėjimo bendruomenės, be gyvenimo prasmės horizonto. Tikiuosi, kad mūsų baimę suklysti nustelbs baimė užsisklęsti struktūrose, teikiančiose klaidingą saugumo jausmą, būti įkalintiems taisyklių, paverčiančių mus negailestingais teisėjais, įpročių, padedančių nusiraminti, kai lauke laukia alkstanti minia ir Jėzus be paliovos kartoja: „Tai jūs duokite jiems valgyti“ (Mk 6, 37).
 

iš popiežiaus Pranciškaus “Evagelii Gaudium,” 1-osios dalies, V-ojo skyriaus, #48 ir 49.

     (vertimas www.baznycioszinios.lt)