Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
         

English

               

Parsisiųsti .pdf

sausis                          

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2017 m. sausis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:
 

  • Kad visi krikščionys - dėdami pastangas sugrąžinti visus į Bažnyčios vienatvę malda ir broliška meile, ir dirbdami kartu atsiliepti į iššūkius, mestus žmonijai, - liktų ištikimi Viešpaties mokymams.   (popiežiškoji sausio mėnesio intencija)

  • Kad visi, kurie ruošiasi priimti Krikšto sakramentą Velykų vigilijos metu, Viešpaties krikšto paslaptyje atpažintų jų pačių džiaugsmingą lemtį Kristuje; ir kad jau pakrikštytieji kasdien gyventų pagal jų krikšto pažadus su vis didėjančiu užsidegimu ir autentiškumu.

  • Kad Kristus apšviestų pasaulio vadovų širdis ir protus, idant visos tautos žengtų link Kristaus šviesos.

  • Kad nukentėjusieji nuo nelaimių gautų dvasinės ir materialinės paramos, reikalingos atstatyti jų gyvenimus.

  • Kad tie, kurie susiduria su gyvenimo sunkumais neturėdami tikėjimo, matytų Kristų veidą žmonėse, kurie juos užjaučia ir teikia jiems pagelbą.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad Naujieji Metai neštų ramybės ir gilios, besiskleidžiančios meilės visoms šeimoms.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  • sausio   6d.   –  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte 8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

  • sausio 11d.   –  Eucharistijos garbinimas vakare 6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje

  • sausio 15d.   –  kun. Bacevičiaus 40m. kunigystės jubiliejus

  • sausio 28-29d.   –  Altoriaus Draugijos „Sriuba Sielai“ pietūs


SAUSIO
MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. RAIMUNDAS iš PEŃAFORT

kunigas
(1175 - 1275)

sausio 7d.

 

Visą savo gyvenimą, Šv. Raimundas sėmėsi mokslo, ir mokė bei ragino kitus ištikimai sekti Dievo įstatymus. Jis vadovavosi mokymu: “Kas nekenčia Įstatymo, nėra išmintingas ir yra blaškomas kaip laivas audroje.” (Siracidas 33,2)

     Šv. Raimundas užaugo kilmingoje ispanų šeimoje, tad jam netrūko išteklių lengvai išeiti mokslus ir žengti į gyvenimą ant tvirtų pamatų. Būdamas vos 20-ies metų jis jau mokytojavo ir dėstė filosofiją, o įžengęs į 30-ąjį dešimtmetį jis įsigijo daktarato laipsnius ir bažnytinės (kanoninės) ir civilinės teisės srityse. Eidamas 47-uosius metus jis įstojo į domininkonų vienuoliją. Ten jo pirmoji užduotis buvo išnagrinėti Atgailos sakramento plonybes ir surašyti nurodymus kaip jį teisingai priimti ir vykdyti. Rašydamas šį darbą, Šv. Raimundas nurodė nuodėmes, kuriomis nusikalstama prieš Dievą ir artimą, ir davė pavyzdžius kaip susidoroti su sąžinę graužiančiais klausimais.

     Popiežius Grigalius IX pasikvietė Raimundą į Romą būti jo nuodėmklausiu. Jis taip pat paprašė Raimundo surinkti visus pastarųjų 80 metų darytus popiežių ir Bažnyčios susirinkimų dekretus į vieną knygą. Šį knyga buvo pavadinta “Dekretai” ir buvo svarbus šaltinis sudarant 1917 metų Kanoninės Teisės kodeksą.

     Kai Raimundas buvo 60 metų, jis buvo paskirtas Tarragona, Aragon provincijos sostinės, arkivyskupu. Jis purtėsi to titulo, ir po dviejų metų atsisakė to posto. Sugrįžęs į vienuolyną, Raimundas mokėsi, meldėsi ir sakė pamokslus. Tačiau jam neilgai teko džiaugtis tuo ramiu gyvenimu. Eidamas 63-uosius metus jis buvo išrinktas būti visos domininkonų brolijos vyresniuoju. Raimundas dirbo atsidėjęs: keliavo pėsčiomis aplankyti visus domininkonų vienuolynus, pertvarkė brolijos konstituciją, ir pravedė nuostatą leidžiantį brolijos vyresniajam atsistatydinti. Pasinaudodamas šia nauja taisykle, jis pasitraukė iš vyresniojo pareigų būdamas 65 metų. Jis praleido sekančius 35 gyvenimo metus skelbdamas Evangeliją ir dirbdamas atversti marokiečius ir jų buvusius vergus Ispanijoje. Šv. Raimundas mirė eidamas 100-uosius metus.

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS,  by Rev. Charles E. Yost, SCJ, STL; SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, O.F.M., Editor;
SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

MEILĖ - ĮSAKYMO PILNATVĖ

#2055  Kai Jo klausia: „Koks įsakymas yra didžiausias Įstatyme?“ Jėzus atsako: „Mylėk Viešpatį, savo Dievą, visa širdimi, visa siela ir visu protu. Tai didžiausias ir pirmasis įsakymas. Antrasis – panašus į jį: Mylėk savo artimą kaip save patį. Šitais dviem įsakymais remiasi visas Įstatymas ir Pranašai.“ Dekalogą reikia aiškinti šio dvilypio ir vienintelio meilės įsakymo šviesoje, nes meilė yra Įstatymo pilnatvė.

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS

VIEŠPATIES KRIKŠTAS 

     Jėzus eina link balso, šaukiančio tyruose, ruošiančio Jam kelią. Nors Jis labai lengvai galėtų pasikviesti jį ateiti pas save, Jis išpildo Šventraščio žodžius ir eina link jo. Jam atėjus prie upės, tasai balsas, anksčiau garsiai šaukęs galinga jėga, nutyla. Jonas Krikštytojas, nusižeminęs priešais Viešpatį, klausia ar jis vertas Jį krikštyti. Jėzus nuramina jo širdį ir parodo jam Dievo gailestingumą. Išlipus iš Krikšto vandenų Jėzaus tarnystė tampa palaiminta ir Jo paskirtis atverta. „Šitas yra mano mylimasis Sūnus, kuriuo aš gėriuosi“ (Mt 3, 17). Dievo mylimiausias Sūnus, siųstas eiti su mumis, mums vadovauti ir mus mokyti ir gydyti – gelbėti mus kiekvieno mūsų buvimo akimirksnyje – yra mums atskleistas.
 

     Mano širdis aprimsta ir šydas nukrenta nuo mano akių. Viešpaties Krikštas yra pažado “Kiekvienas slėnis tegu būna užpiltas, kiekvienas kalnas bei kalva tebūna nukasta” (Iz 40,4) išsipildymas. Jis netaupoma tai dienai, kuomet būsiu pašaukta į amžinuosius namus, o verčiau jis pildosi kiekvieną dieną man einant tuo keliu, kurį Jis man yra paskyręs. Kai ieškau Jo rankos man padėti eiti tuo keliu, kalnai, boluojantys horizonte, daugiau manęs nebaimina. Kai suklumpu kelyje ir Jo šaukiuosi, jis veda mano kojas teisingu keliu ir mane padrąsina. Slėnys, kuriuo einu, tampa žaliuojančia vešlia pieva – akimirkos žvilgsnis tos dienos, kuomet vėl ramiai ilsėsiuos su savo mažąja. Jis parodo man savo širdį, ir aš lieku be žado, nuolankiai suklupus priešais Jo kryžių.
 

autorė: Jennifer Hubbard (Jennifer dukrelė, Catherine Violet, žuvo Sandy Hook Elementary School šaudymo išpuolyje)
Šaltinis: MAGNIFICAT, January 2016, p. 128