Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. sausio 23 - 24 d.

             Jau sausio mėnuo baigiasi ir laukiame vasario. COVID pandemijai vasarį sukaks vieneri metai, o realios pabaigos dar nesimato. Kai skiepai tampa vis labiau prieinami, yra vilties, kad kada nors šią vasarą galėsime pradėti sušvelninti kai kuriuos apribojimus ir sugrąžinti šiek tiek daugiau normalumo į savo gyvenimą. Kol ateis tas laikas, turime toliau būti budrūs ir praktikuoti saugumą, kad išvengtume ligos plitimo. Mes vis dar privalome nešioti maskę, kai esame bažnyčioje, nebent tarnaujate kaip lektorius ar kantorius. Priimdami šventąją komuniją, galite trumpai nusiimti maskę. Kaip kunigas laikantis Mišias, aš nedėviu maskės, tik užsidėdamas ją per skaitymus ir dalindamas komuniją. Taip pat, aš dėviu maskę kai esu arčiau kaip šešias pėdas nuo žmonių, pavyzdžiui, per laidotuvių mišias. Daugelis jūsų laikotės šios taisyklės bet, kaip aš matau, reikia daugiau budrumo, kai jūs einate priimti šv. komunijos. Eidami komunijos turite laikyti šešių pėdų atstumą vienas nuo kito. Mėlynos juostos ant grindų žymi tą atstumą. Be to, reikia išlaikyti socialinį atstumą, kai susitinkate  po Mišių pasikalbėti. Žinau, kad sunku tai prisiminti, tačiau visi turime būti budrūs. Kai skiepai taps prieinamesni, pateiksime informaciją apie jų prieinamumą ir registraciją. Vėliausią informaciją apie skiepų dalinimą ir vietoves, kur galima pasiskiepyti nueikite į Ohio valstijos Interneto svetainę: https://vaccine.coronavirus.ohio.gov
                                                Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PARAPIJOS MIŠIOS INTERNETE

Mūsų savaitinės internetinės Mišios grįžo šį savaitgalį. Nuo šio savaitgalio sekmadienines Mišias galite rasti šeštadieniais 4:00 p.p. Nuekite į mūsų svetainę ir spustelėkite internetinių Mišių nuorodą. Mes taip pat norėtume išgirsti iš mūsų internetinių Mišių klausytojų. Komentarus - gerus ar blogus - galima siųsti kun. Bacevičiui el. paštu (jbacevice@dioceseofcleveland.org) kartu su prašymais už ką nors specialiai pasimelsti.

AUKOS DĖL LATIN AMERICA - EL SALVADOR MISIJŲ

 Lotynų Amerikos rinkliava vyksta šį savaitgalį. Tai vienintelis vyskupijos misijos biuro kreipimasis į Clevelando Lotynų Amerikos misiją Salvadore. Tai pagrindinė parama dviem Clevelando vyskupijos kunigams, dirbantiems dviejose parapijose, kurias aptarnauja mūsų misijų skyrius. Šis krei­pimasis taip pat prisideda prie rinkliavos Bažnyčiai Lotynų Amerikoje, kurią tvarko JAV Katalikų vyskupų konferencija, ir tai naudinga projektams bei seminaristų, religinių ir pasauliečių vadovų formavimui 23-ose Lotynų Amerikos šalyse. Prašau būti dosnūs.

ŠVENTO BLAŽIEJAUS ŠVENTĖ

Trečiadienis vasario 3 d. yra Šv. Blažiejaus šventė, kuomet tradiciniai yra palaiminamos gerklės. Rituale „Palaiminimų knyga“ teigiama, kad palaiminimas „jei aukojamas mišių metu, gali būti meldžiamasi po tikinčiųjų maldų arba gali užimti paskutinio palaiminimo vietą. Jei dėl pastoracinių priežasčių kiekvienas asmuo negali būti palaimintas ... kunigas ar diakonas gali duoti palaiminimą visiems, ištiesdamas rankas, be sukryžiuotų žvakių, virš žmonių, sakydamas palaiminimo maldą“. JAV vyskupų konferencijos Dieviškojo Garbinimo komitetas nurodo, kad dabartinė pasaulinė pandemija yra pakankama pastoracinė priežastis, kad būtų išvengta individualaus palai­minimo. Šiais metais gerklių palaiminimo malda bus kalbama tik trečiadienį, vasario 3 d., 7:30 v.r. Mišiose.

PELENŲ DIENA

Vasario 17 d. yra Pelenų diena. Pelenų dalijimo ritualas pandemijos metu pateiktas Romos mišiole. „Kunigas sako pelenų palaiminimo maldą. Jis, nieko nesakydamas, pašlaksto pelenus šventu vandeniu. Tada jis kreipiasi į visus susirinkusius ir tik vieną kartą pasako maldą, taikydamas ją visiems apskritai: „Atgailauk ir tikėk Evangelija“ arba „Prisimink, kad esi dulkė ​​ir į dulkę pavirsi“. Tada kunigas nusivalo rankas, užsideda veido maskę ir išdalija pelenus pas jį ateinantiems. Kunigas ima pelenus ir, nieko nesakydamas, pabarsto kiekvienam ant galvos “. Fizinio kontakto nėra. Šiemet Pelenų dieną bus tik VIENOS MIŠIOS, 7:30 v.r.

 

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

24 d.  

skaitytoja/s

Steponas Juodvalkis Virginijja Rubinski
31 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Amanda Muliolienė Frank Lukas
vas. 7 d.  
14 d.  

Patarnautojai

---- ----