Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. sausio 30 - 31 d.

      MANAU, KAD TURĖTUMĖTE ŽINOTI: Ar žinojai, kad vidutiniškai per savaitę per COVID pandemiją į mūsų bažnyčios pastatą ateina apie 200 žmonių? Kai ateinate į bažnyčią, ar tai būtų sekmadienio mišioms, ar darbo dienos mišioms, ar vestuvėms, ar laidotuvėms, ar krikštui, ko tikitės atėję? Dauguma sakytų, jaukios, švarios bažnyčios. Ar kada atėjęs žiūrėjai į smulkmenas? Eini į bažnyčios suolą, ten nėra šiukšlių ir suolai yra dezinfekuojami. Grindys yra švarios ir sausos. Nėra perdegusių šviesų. Šventovė yra švari ir dekoruota atitinkamam liturginiam sezonui. Mūsų bažnyčios skalbiniai yra reguliariai keičiami ir plaunami. Žvakės dedamos prie šventoriaus tiems, kurie uždega atminimo žvakes. Visi šie darbai, kuriuos laikome savaime suprantamais, turi būti atlikti beveik kasdien. Šį darbą, kaip ir tiek daug kitų darbų, atlieka mūsų darbuotojai ir atsidavę savanoriai. Mike, mūsų techninės priežiūros tarnautojas, rūpinasi pagrindiniu bažnyčios ir jos aplinkos valymu. Kitus darbus atlieka savanoriai. Daugeliu kitų darbų rūpinasi Marija Bartkus, Faye Roth ir Jackie Caruso-Taylor. Kai ateina svarbios šventės, pavyzdžiui, Kalėdos ir Velykos, į pagalbą ateina daugiau savanorių, ypač „Altoriaus draugijos“ nariai. O šie savanoriai, Joe Koeth, Susan Thomas, Tony Balas, Bob Kirchner, Tim Loehman ir Algirdas Matulionis kiekvieną savaitę po mišių pasilieka dezinfekuoti suolus, surinkti popierius ir žmonių paliktus daiktus, kuriuos sudeda į pamestų daiktų dėžę. Šie žmonės daug daro, kad kiekvieną kartą atvykę į Šv. Kazimiero bažnyčią jūs rastumėte švarią, patogią ir saugią vietą praleisti maldoje ir pamaldose. Kai pamatysite mūsų savanorius, siūlau tarti padėkos žodį jiems. Be to, mes visada ieškome daugiau savanorių, kurie padėtų atlikti šiuos darbus. Jei kas nors nori pasisiūlyti padėti, praneškite man, kurioj darbo grupėj norėtumėte dirbti, ir aš nurodysiu jums tos grupės vadovą.        
                                                Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti Fr. Richard Burchall, Fr. Joseph Mecir, Jane Slejko, Krystina Biliūnas, James Fakult, and Edward Adrašiūūnas. Tegul jie gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje

PARAPIJOS MIŠIOS INTERNETE

Mūsų savaitinės internetinės Mišios grįžo šį savaitgalį. Nuo šio savaitgalio sekmadienines Mišias galite rasti šeštadieniais 4:00 p.p. Nuekite į mūsų svetainę ir spustelėkite internetinių Mišių nuorodą. Mes taip pat norėtume išgirsti iš mūsų internetinių Mišių klausytojų. Komentarus - gerus ar blogus - galima siųsti kun. Bacevičiui el. paštu (jbacevice@dioceseofcleveland.org) kartu su prašymais už ką nors specialiai pasimelsti.

PAŠVĘSTAS GYVENIMAS

Antradienį, vasario 2 d., švenčiame Pasaulinę Pašvęstojo Gyvenimo dieną. Mes pripažįstame ir esame dėkingi tiems, kurie pašventė savo gyvenimą Dievui ir Bažnyčiai skurdo, skaistybės ir paklusnumo įžadais. Pašvęstasis gyvenimas yra vienas iš būdų, kaip moterys ir vyrai išgyvena krikšto įsipareigojimus, kaip Jėzaus pasekėjai. Prašau melstis už visus tuos, kurie įsipareigojo pašvęstam gyvenimui, ir būtinai padėkokite jiems jų ypatingą dieną.

ŠVENTO BLAŽIEJAUS ŠVENTĖ

Trečiadienis vasario 3 d. yra Šv. Blažiejaus šventė, kuomet tradiciniai yra palaiminamos gerklės. Rituale „Palaiminimų knyga“ teigiama, kad palaiminimas „jei aukojamas mišių metu, gali būti meldžiamasi po tikinčiųjų maldų arba gali užimti paskutinio palaiminimo vietą. Jei dėl pastoracinių priežasčių kiekvienas asmuo negali būti palaimintas ... kunigas ar diakonas gali duoti palaiminimą visiems, ištiesdamas rankas, be sukryžiuotų žvakių, virš žmonių, sakydamas palaiminimo maldą“. JAV vyskupų konferencijos Dieviškojo Garbinimo komitetas nurodo, kad dabartinė pasaulinė pandemija yra pakankama pastoracinė priežastis, kad būtų išvengta individualaus palai­minimo. Šiais metais gerklių palaiminimo malda bus kalbama tik trečiadienį, vasario 3 d., 7:30 v.r. Mišiose.

„RIGHT TO LIFE“ ORGANIZACIJOS ŽODIS

„Aukščiausio teismo Roe sukurta teisė yra konstitucinė kai kurių žmonių teisė nužudyti kitus žmones. Nenoriu, kad mano apibūdinimas būtų provokuojantis, o tiesioginis - faktiškai teisingas. Nereikia manyti, kad žmogaus vaisius turi teisę nebūti nežudytas, kad pripažintum, jog Roe įstatymas sukuria teisę vienai žmonių klasei žudyti kitus žmones “.
                                         (Šv. Tomo universiteto profesorius Michael Paulson)

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENA

103-osios Lietuvos Nepriklausomybės metinės bus antradienį, vasario 16 d. Šią sukaktį prisiminsime sekmadienį, vasario 14 d., 11.00 val. Mišiose. Visi kviečiami dalyvauti.

PASTORACINĖ TARYBA

Ar žinojote, kad mūsų Parapijos pastoracinė taryba kas mėnesį posėdžiavo šios pandemijos metu? Taryba posėdžiauja kiekvieno mėnesio pirmą antradienį per ZOOM. Sekantis susitikimas vyks antradienį, vasario 2 d. Jei kas nors iš parapijos turi klausimų ar rūpesčių susisiekite su bet kuriuo Tarybos nariu arba su klebonu prieš posėdį.

KATALIKŲ RADIJAS

Štai vietinė laida „AM 1260 The Rock“. Prisijunkite prie šių „AM 1260 The Rock“ programų!
„Table talk“ pragramoje vyksta pokalbiai su Romos ir Rytų apeigų vyskupais. Vasario mėnesį laidos vedėjas Dick Russ kalbėsis su kariuomenės arkivyskupu ir Clevelandiečiu Timothy Broglio. Susipažinkite ketvirtadienį, vasario 18 d., 5:00v.p.p., penktadienį, vasario 19 d., 8:00 v.r., arba sekmadienį, vasario 21 d., 1:00 v.p.p., kad sužinotumėte, kaip arkivyskupija tenkina dvasinius mūsų kareivių, moterų ir vyrų, poreikius.
„God Calling“ programa transliuojama sekmadieniais 4:30 v.p.p. Programoje pateikiamos kunigų, religingų, vedusių ir nevedusių katalikų pašaukimo istorijos. Transliuotojas veteranas Paul Orlousky surengia šį 30 minučių žvilgsnį į tai, kaip Dievas parodo mums pašaukimą Jam tarnauti. Vasario mėnesio programose:
2/7 – kun. Andy Turner, Borromeo seminarijos studentų dekanas
2/14 – Vic ir Pat Voinovich (mūsų Valentino dienos programa)
2/21 – kun. Joe Mamich, šv. Juozapo parapijos klebonas, Strongsville
2/28 – diakonas  Bill ir Nancy Fredrick, Šv. Juozapo Bizantijos bažnyčios
           nariai, Brecksville
Brooke Taylor grįžo su savo savaitine programa, su naujais įrašais. Girdėsite trečiadienio rytais 8:00 val., pradedant vasario 17 d. Išklausysite patrauklius interviu su teologais, sportininkais, kunigais, klebonais, motinomis ir vienuoliais!

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

31 d.  

skaitytoja/s

Virginijja Rubinski Peteris Kampe
vas. 7 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Frank Lukas Dan Margevičis
14 d.  
21 d.  

Patarnautojai

---- ----