Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. vasario 6 - 7 d.

      Kiekvieną savaitę perskaitau visus vyskupijos, JAV vyskupų konferencijos, Lietuvos vyskupų ir kitų organizacijų pranešimus, kad galėčiau nuspręsti, kas patenka į savaitinį biuletenį. Skaitydamas viską per kelias pastarąsias savaites galėjau suprasti, kaip kai kurie pagalvoja, kad man rūpi tik pinigai. Praėjusį rudenį mes dirbome surinkdami daugiau nei $70,000 remti mūsų seminarijų atnaujinimą. Sausio mėnesį mes prašėme aukų Salvadoro misijoms ir Katalikų universitetui, o šį mėnesį prašome pinigų mūsų vietinėms misijoms ir Rytų Europos bažnyčioms. Po kelių savaičių turėsime kasmetinę Katalikų Labdaros rinkliavą per parapijas. Daug mažiau dėmesio skiriama būsimiems renginiams, tokiems kaip Lietuvos Nepriklausomybės diena ar Gavėnia. Visi šie renginiai ir programos sudaro tai, kas mes esame. Kaip Katalikų Bažnyčia, mes esame pasaulio, visos šalies, vyskupijos ir aplinkės bendruomenės dalis, kurios misija yra gyventi kaip tikintieji žmonės. Mūsų tikėjimas ragina padėti savo broliams ir seserims, kuriems reikia pagalbos, būti veiksmingais tvarkdariais to, kas mums patikėta. Todėl didžioji mūsų misijos dalis yra susijusi su pinigais. Kadangi esame ne pelno siekianti ir labdaros organizacija, vienintelę mūsų paramą teikiate jūs, mūsų nariai. Mūsų parapija savo ruožtu turi remti vyskupijos bažnytinį darbą, sumokėdama mūsų “paskyrą” ir rinkdama specialias aukas. Mūsų vyskupijos vadovybė vykdo mūsų vyskupijos programas ir remia Ohio Katalikų konferencijos darbą, Nacionalinės katalikų vyskupų konferencijos darbą ir Vatikano visuotinės bažnyčios darbą. Taigi, kai pamatysite skelbimą, kuriame prašoma paramos, pagalvokite apie viską, ką palaikome vykdydami Bažnyčios misiją, pradedant čia, Šv. Kazimiero aplinkoje, iki pat Šv. Petro Romoje.        

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PARAPIJOS MIŠIOS INTERNETE

Mūsų savaitinės internetinės Mišios grįžo šį savaitgalį. Nuo šio savaitgalio sekmadienines Mišias galite rasti šeštadieniais 4:00 p.p. Nuekite į mūsų svetainę ir spustelėkite internetinių Mišių nuorodą. Mes taip pat norėtume išgirsti iš mūsų internetinių Mišių klausytojų. Komentarus - gerus ar blogus - galima siųsti kun. Bacevičiui el. paštu (jbacevice@dioceseofcleveland.org) kartu su prašymais už ką nors specialiai pasimelsti.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Jėzaus diena Kafarnaume išskirtina išgydymais. Praėjusią savaitę evangelijoje skaitėme, kaip būdamas sinagogoje, jis išvaro piktąją dvasia iš žmogaus. Pirmoje Jobo knygos dalyje Jobas apgai­lestauja: „Mano dienos ... baigiasi be vilties“. Ar kada nors atsidūrėte panašioje nevilties padėtyje? Kas palaiko jūsų šeimos gyvenimą sunkiais laikais? Kur kreipiatės dėl gydimo ir stiprybės? Evangelijoje Jėzus atsikelia anksti ir eina melstis „į apleistą vietą“. Kur ir kada randate tylą ir vienatvę būti su Dievu?

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENA

103-osios Lietuvos Nepriklausomybės metinės bus antradienį, vasario 16 d. Šią sukaktį prisiminsime sekmadienį, vasario 14 d., 11.00 val. Mišiose. Visi kviečiami dalyvauti.

PAGALBA LIŪDINTIEMS

Sekantis „Sielvartosos palaikymo“ sekmadienis įvyks sekmadienį, 2021 m. vasario 21 d., 3:00 v.p.p.  Visų Sielų kapinių raštinėje. Rasite patogią, privačią ir saugią aplinką, kurioje galėsite laisvai tyrinėti savo sielvartą. Šio mėnesio susitikimo tema „Patirti Dievo meilės glėbį“. Vieta yra ribota, kad būtų galima palaikyti socialų atstumą. Užsiregistruokite pas Rhondą telefonu 216-930-4866.

VISŲ SIELŲ KAPINĖS

Katalikų kapinių asociacija kviečia jus dalyvauti vienos valandos išankstinio planavimo seminare šeštadienį, 2021 m. kovo 6 d., 1:00 v.p.p. Visų Sielų kapinėse. Kviečiame atvykti, kad sužinotumėte daugiau apie savo katalikų laidojimo galimybes, įskaitant kremuotų palaikų galimybes. Dalyviai gaus asmeninį žinyną. Maloniai prašome jūsų užsiregistruoti į šį renginį, kad išlaikytume socialinį atstumą seminaro metu. Dalyviai privalo dėvėti veido dangą viso seminaro metu. Užsiregistruokite skambindami telefonu: 216-641-7575, ext. 4.

KATALIKŲ LABDARA

Mylėk savo artimą. Daugelis parapi­jiečių sausio mėnesį gavo laiškus, kurie kvietė palaikyti metinę Catholic Charities rinkliavą. Prašau melstis už gerą katalikų labdaros organizacijų darbą ir šiandien pasižadėti paaukoti. Jūsų auka daro įtaką. Jūsų parama 2021 m. Katalikų labdaros organiza­cijoms padės mums tarnauti tiems žmonėms, kuriems labiausiai reikia ir kurie yra pažeidžiami. Šv. Mato evangelijoje skaitėme: „Ką padarei dėl mažiausio iš jų, tą padarei man“. Kai mes maitiname alkanus, rūpinamės ligoniais ir priimame nepažįstamąjį, mes tarnaujame ir pačiam Jėzui. Dėkojame už jūsų auką ir ypač rūpinsimės ją išmintingai naudodami svarbiausioms programoms ir paslaugoms žmonėms, kuriems to reikia, visose aštuoniose Cleve­lando vyskupijos apskrityse. Kviečiame peržiūrėti žmonių istorijas kuriems labdara padėjo ir rasti daugiau informacijos apie įvairias paslaugas www.CatholicCommunity.org/-2021Appeal tinklapje. Padvi­gubinkite savo poveikį! Dosnus aukotojas, tikintis katalikų labdaros organizacijų misija, prilygs jūsų dovanai iki 1 milijono dolerių. Padarysite dvigubai daugiau naudos, kai duosite auką internetu per tinklapį: www.CatholicCommunity­.org/Match.

IŠ VYSKUPO

Šios savaitės biuletenyje perskaitykite vyskupo Malesic laišką apie katalikiškas mokyklas.

 

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

vas. 7 d.  

skaitytoja/s

Peteris Kampe Steponas Juodvalkis
14 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Dan Margevičis Maria Hoffman
21 d.  
28 d.  

Patarnautojai

---- ----