Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. vasario 13 - 14 d.

      1918 m. vasario 16 d., ir 1990 m. kovo 11 d. yra dvi svarbios datos lietuviams, tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Vasario 16-oji yra Lietuvos nepriklausomybės diena, diena, kai Lietuva pasiskelbė nepriklausoma nuo Rusijos. Ji taip pat įtvirtino Lietuvą kaip demokratiją, valdomą išrinkto prezidento ir parlamento. Per 22 metus, kai Lietuva džiaugėsi šia laisve, tauta klestėjo. Antrasis pasaulinis karas visa tai pakeitė. Pakliuvusi tarp nacistinės Vokietijos ir Sovietų Rusijos, Lietuvą netrukus apėmė dvi konkuruojančios įtakos ir galiausiai prarado laisvę, nes buvo priverstinai prijungta prie Sovietų Sąjungos. Laisvės ir apsisprendimo praradimas tęsėsi iki 1990 m. kovo 11 d., kai Lietuva vėl pakilo ir paskelbė nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos. Ir šiandien Lietuva vėl klesti kaip laisva ir nepriklausoma šalis. Šį savaitgalį mes prisijungiame prie daugybės kitų lietuvių bendruomenių visame pasaulyje, švenčiančių mūsų Tėvynės nepriklausomybę. Tamsios praėjusio pusės amžiaus dienos praėjo. Tačiau mūsų laukia dabarties ir ateities iššūkiai. Šį savaitgalį apmąstydami praeities kančias ir švęsdami laisvę, mes taip pat turime ir toliau palaikyti savo brolius ir seseris Lietuvoje, padėti jiems ugdyti stiprią ekonomiką, stiprią kariuomenę, kad apsisaugotų, kad toliau augtų, kaip tauta, kaip kultūra ir kaip tautiečiai, pasiryžę išlaikyti laisvę, demokratiją ir apsisprendimo principus. Visi šį savaitgalį kartu su lietuviais broliais ir seserimis švenčiame tėvynės laisvę. Telaimina mus Dievas! 

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PARAPIJOS MIŠIOS INTERNETE

Mūsų savaitinės internetinės Mišios grįžo šį savaitgalį. Nuo šio savaitgalio sekmadienines Mišias galite rasti šeštadieniais 4:00 p.p. Nuekite į mūsų svetainę ir spustelėkite internetinių Mišių nuorodą. Mes taip pat norėtume išgirsti iš mūsų internetinių Mišių klausytojų. Komentarus - gerus ar blogus - galima siųsti kun. Bacevičiui el. paštu (jbacevice@dioceseofcleveland.org) kartu su prašymais už ką nors specialiai pasimelsti.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Šiandien skaitant evangeliją Jėzus ištiesia ranką, norėdamas paliesti raupsuotąjį, kuris dėl savo odos infekcijos tapo rituališkai nešvarus. Ši evangelijos istorija moko mus apie gailestingumo, priėmimo, atjautimo ir empatijos svarbą. Girdime, kad Jėzus su gailesčiu jaudinasi dėl raupsuotojo sunkios padėties ir ištiesia ranką, kad jį paliestų, sulaužydamas savo laiko žydų įstatymą. Kaip mes, krikščionys, savo elgesiu su savo šeimos nariais parodome gailestingumą, priėmimą, atjautimą ir užjautą? Visą savo gyvenimą Jėzus ieško ir artėja prie atstumtųjų. Kaip mes reaguojame į tuos savo šeimos narius, kurie yra visuomenės ar mūsų pačių šeimos atstumti?

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti a.a. Kenneth Zagar ir Anthony Wisnewski. Tegul jie gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje.

GAVĖNIA

Gavėnia prasideda šį trečiadienį, vasario 17 d., Pelenų dieną. Šiemet dėl ​​pandemijos 7:30 v.r. aukosime tik vienas Mišias. Pelenai bus dalijami tik tose Mišiose. Dėl pandemijos šių metų gavėnios veikla bus daug paprastesnė nei anksčiau. Pirma, nebus „Collinwood Cluster“ pirmadienio vakaro Mišių ar Atgailos pamaldų, taip pat nebus kasmetinio vyskupijos išpažinties vakaro. Tačiau šį sezoną vis tiek bus dvasinių galimybių tikėjimui augti. Kryžiaus kelio stotys bus mel­džiamos tiesiog po penktadienio mišių kiekvieną penktadienio rytą anglų kalba ir kiekvieną sekmadienį po 11:00 val. Mišių lietuvių kalba. Išpažintys bus klausomos kiekvieną šeštadienį nuo 3:00 iki 4:00 bažnyčioje.

GAVĖNIOS PASNINKO TAISYKLĖS

Pelenų diena (vasario 17 d.) ir Didysis Penktadienis (balandžio 2 d.) yra pasninko ir susilaikymo dienos. Pasninkas reiškia, kad tomis dienomis valgoma tik vieni pilni pietūs, o du mažesni. Valgyti tarp valgių draudžiama. Šis įstatymas yra privalomas visiems katalikams nuo 18-ojo gimtadienio iki 59-ojo gimtadienio. Pelenų diena, Didysis penktadienis ir  visi Gavėnios penktadieniai yra susilaikymo nuo mėsos valgymo dienos. Mėsa apibrėžiama kaip šilto kraujo gyvūnų mėsa, organai ir kraujo produktai. Šis įstatymas yra privalomas visiems katalikams nuo 14-ojo gimtadienio. Individualų atleidimą nuo šių nuostatų gali suteikti klebonas. Grupinį atleidimą reikia gauti iš vyskupijos kanclerio.

KATALIKŲ LABDARA

2021 m. Katalikų labdaros metinė rinkliava mūsų parapijoje vyks kitą savaitgalį. Šių metų šūkis yra „Mylėk savo artimą“. Tikimės, kad šiais metais mūsų parapijiečiai suaukos, mums vyskupijos paskirtą sumą - $15,710.00. Jūsų dosni parama pakeis kitų gyvenimą, suteiks orumą, galimybes ir draugystę labiausiai reikalingiems tokios paramos. Kaip ir anksčiau, kitą savaitgalį pildysime anketas per Mišias. Visų, kurie negavo vyskupo Malesic laiško ar neturėjo galimybės į juos atsakyti, bus prašoma apsvarstyti galimybę dosniai pažadėti paremti katalikų labdaros tarnystes ir paslaugas. Jei gavote laišką, prašome į tai atsakyti dosniai ir prašome užpildyti Mišiose gautą voką pažymėdami, kad atsakėte paštu. Kviečiame peržiūrėti jaudinančias žmonių istorijas, kuriems labdara padėjo ir rasti daugiau informacijos apie įvairias paslaugas vyskupijos tinklapje: www.CatholicCommunity.org/2021Appeal.

JUODŲJŲ IR INDĖNŲ MISIJOS

Kasmetinė rinkliava, skirta Juodųjų ir Indėnų misijoms remti, vyks kitą savaitgalį. Tai seniausia rinkliava JAV. Prašome visų būti dosniais remiant šį svarbų Katalikų Bažnyčios darbą

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

14 d.  

skaitytoja/s

Steponas Juodvalkis Eglė Laniauskienė
21 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Maria Hoffman Amanda Muliolienė
28 d.  
kov.7 d.  

Patarnautojai

---- ----