Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. vasario 20 - 21 d.

     Praėjusį trečiadienį pradėjome savo kasmetinę Gavėnios kelionę. Gavėnia yra atgailos sezonas, kurį Bažnyčia skyrė 40 dienų mūsų Viešpaties pasninko dykumoje atminimui, kaip tikinčiųjų pasišventimo priemonę. Gavėnia apima pasninko ir susilaikymo dienas ir dienas, kai esame pašaukti asmeniškai atgailauti. Tikslas yra paruošti mus atsispirti visoms pagundoms. Gavėnia yra laikas, kai mes galime sau užduoti rimtų klausimų apie savo dvasinį gyvenimą. Kur iš tikrųjų mus veda mūsų gyvenimas? Ar tikrai tikime amžinuoju gyvenimu ir ar tikrai amžinasis gyvenimas yra mūsų siekis? Ar mes bandėme augti dvasios gyvenime maldos metu, skaitydami Dievo žodį ir apmąstydami jį bei priimdami sakramentus? Gavėnia yra ir dvasinio atsinaujinimo metas. Mums visiems reikia mesti sau iššūkį, kad augtume dvasiniame gyvenime, ir atgręžtume savo širdį į Viešpatį. Šį sezoną mūsų parapija siūlo daug galimybių augti dvasioje. Mes visi, kaip asmenys, turime pasinaudoti šiomis galimybėmis tapti dvasingesniems šiuo ypatingu metų laiku. Telaimina mus Dievas!

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PARAPIJOS MIŠIOS INTERNETE

Mūsų savaitinės internetinės Mišios grįžo šį savaitgalį. Nuo šio savaitgalio sekmadienines Mišias galite rasti šeštadieniais 4:00 p.p. Nuekite į mūsų svetainę ir spustelėkite internetinių Mišių nuorodą. Mes taip pat norėtume išgirsti iš mūsų internetinių Mišių klausytojų. Komentarus - gerus ar blogus - galima siųsti kun. Bacevičiui el. paštu (jbacevice@dioceseofcleveland.org) kartu su prašymais už ką nors specialiai pasimelsti.

JUODŲJŲ IR INDĖNŲ MISIJOS

Kasmetinė rinkliava, skirta Juodųjų ir Indėnų misijoms remti, vyksta šį savaitgalį. Tai seniausia specialiai paskirta rinkliava JAV. Prašome visų būti dosniais remiant šį svarbų Katalikų Bažnyčios darbą.

RINKLIAVA RYTŲ EUROPOS BAŽNYČIOMS

Kitą savaitgalį priimsime aukas savo metinei rinkliavai remti Bažnyčias Rytų Europoje. Lietuvos bažnyčia gauna lėšų iš šios rinkliavos, o Lietuvos vyskupai parašė mus prašydami būti dosniais.

GAVĖNIA

Kryžiaus kelio stotys bus mel­džiamos tiesiog po penktadienio mišių kiekvieną penktadienio rytą anglų kalba ir kiekvieną sekmadienį po 11:00 val. Mišių lietuvių kalba.
Išpažintys bus klausomos kiekvieną šeštadienį nuo 3:00 iki 4:00 bažnyčioje.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Prieš pradedant viešąją tarnystę, Jėzus keturiasdešimt dienų praleidžia vienas su laukiniais žvėrimis ir angelais. Izraelio žmonėms dykuma primena Išėjimo laikus, kai Dievas vedė juos dykumoje, maitindamas juos mana ir galiausiai atsiskleisdamas jiems Sinajaus kalno viršūnėje. Kaip mes, kaip šeimos vienetas, leisime laiką „dykumoje“ per šį gavėnios sezoną? Kaip keliausime vieni su kitais „dykumoje“?

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti a.a. kun. Thomas Hagedorn ir Deacon Carl Varga. Tegul jie gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje.

GAVĖNIOS PASNINKO TAISYKLĖS

Pelenų diena (vasario 17 d.) ir Didysis Penktadienis (balandžio 2 d.) yra pasninko ir susilaikymo dienos. Pasninkas reiškia, kad tomis dienomis valgoma tik vieni pilni pietūs, o du mažesni. Valgyti tarp valgių draudžiama. Šis įstatymas yra privalomas visiems katalikams nuo 18-ojo gimtadienio iki 59-ojo gimtadienio. Pelenų diena, Didysis penktadienis ir  visi Gavėnios penktadieniai yra susilaikymo nuo mėsos valgymo dienos. Mėsa apibrėžiama kaip šilto kraujo gyvūnų mėsa, organai ir kraujo produktai. Šis įstatymas yra privalomas visiems katalikams nuo 14-ojo gimtadienio. Individualų atleidimą nuo šių nuostatų gali suteikti klebonas. Grupinį atleidimą reikia gauti iš vyskupijos kanclerio.

KATALIKŲ LABDARA

Šį savaitgalį prasideda 2021 m. metinė rinkliava Katalikų labdaros organizacijoms. Tai nėra speciali rinkliava; ši metinė rinkliava Katalikų labdaros organizacijoms suteikia galimybę visiems katalikams pažadėti reikšmingą didesnę auką, mokėtiną dalimis, Clevelando vyskupijos Katalikų labdaros organizacijoms, siekiant paremti visuomenės misiją, kuri vieningai palaiko „mažiausius tarp mūsų“. Daugelis parapijiečių gavo vyskupo Malesic laišką, kuriame prašoma paramos. Visų, kurie negavo vyskupo Malesic laiško ar neturėjo galimybės į jį atsakyti, šį savaitgalį bus prašoma apsvarstyti galimybę dosniai pažadėti paremti katalikų labdaros tarnystes ir paslaugas. Jei gavote laišką, prašome į tai atsakyti dosniai, bet prašome taip pat užpildyti Mišiose gautą voką pažymėdami, kad atsakėte paštu.

Mylėk savo artimą. Jūsų parama 2021 m. Katalikų labdaros metinei rinkliavai padeda mums atlikti misiją, kurią mums patikėjo Jėzus: „Aš sakau jums, ką padarėte vienam iš šių mažiausių mano brolių, padarėte man“. Prašau apsvarstyti dosnią auką, kuri pakeis gyvenimus apie 400,000 asmenų, kurie kasmet aptarnaujami šiaurės rytų Ohio valstijoje. Prašau melstis už šio vajaus pasisekimą, kuris padės išlaikyti būtinas programas ir paslaugas, reikalingas visose aštuoniose Clevelando vyskupijos apskrityse.

Padvigubinkite savo poveikį! Dosnus aukotojas, tikintis katalikų labdaros organizacijų misija, pakartos jūsų dovaną - iki $1 mln. Padarykite dvigubai daugiau naudos, kai aukojate internetu adresu www.CatholicCommunity.org/Match. Vargšų ir vargstančiųjų šiaurės rytų Ohio vardu dėkoju!

AČIŪ

Per pastarąsias kelias savaites mes gavome $675.00 iš „Rooted in Faith“ rinkliavos, kuri prasidėjo 2012 m., ir $9,733.00 iš neseniai įvykdytos „Ganytojo širdis“ rinkliavos. Šie pinigai skirti mūsų pastatų remontui ir patobulinimams. Mes baigiame sudaryti sutartį dėl klebonijos langų atnaujinimo ir ieškome pasiūlymų bažnyčios pastato priekinių laiptų remontui. Jūsų dosnumo dėka mes galime žengti į priekį įgyvendindami šiuos planus.

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

21 d.  

skaitytoja/s

Eglė Laniauskienė Virginija Rubinski
28 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Amanda Muliolienė Frank Lukas
kov.7 d.  
14 d.  

Patarnautojai

---- ----