Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. vasario 27 - 28 d.

     Šis antrasis gavėnios sekmadienis mus veda į kelionę. Jėzus įkopia su Petru, Jokūbu ir Jonu į kalną. Atvykę ten, jie - ir mes - apžvelgiam šlovę, kurios Jėzus atsisakė, tapdamas vienu iš mūsų. Dar svarbiau, kad jie ir mes girdime Dievą kalbant apie tai, kas yra Jėzus ir kas mes turime būti. Jėzus yra mylimas sūnus, gyvenantis artimuose santykiuose su Tėvu, ir mes turime jo išklausyti. Šis šlovės žvilgsnis mus skatina daugiau įsigilinti į gavėnios sezoną - laiką, kai reikia kreiptis į Dievą, atverti savo širdis, kad Dievas galėtų įeiti į mūsų gyvenimą visapusiškiau ir labiau paversti mus žmonėmis sandoros, kuri buvo pradėta, kai Dievas pakvietė Abraomą viską palikti. Kadangi Abraomas pasitikėjo Dievo pažadais, jis tapo didžios tautos tėvu. Turime pasikliauti pažadais, kuriuos Dievas mums duoda per Jėzų, klausydami ir vykdydami jo žodžius, taip tapdami mylimais sūnumis ir dukterimis. „Nebijok“, - sako Jėzus. Ar jūs klausote?

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

ŠVENTAS  KAZIMIERAS

Ketvirtadienis, 2021 m. kovo 4 d., yra mūsų parapijos globėjo ir Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero šventė. Nepamirškite ketvirtadienį melstis, kad užtariant šv. Kazimierui, visi mūsų parapijos nariai būtų mūsų Dangiškojo Tėvo gausiai palaiminti, kad mes galėtume priartėti vienas prie kito ir turėtume drąsos sekti jo rūpestį vargšais. Visi kviečiami ir raginami dalyvauti mūsų ketvirtadienio, kovo 4 d., 7:30 v.r. Mišiose.

 ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Kristaus Atsimainymas įvyksta tik praėjus kelioms dienoms po to, kai Jėzus mokiniams pirmą kartą kalba apie savo kančią ir pasakoja, kaip „Žmogaus Sūnus turi labai kentėti ir vyresnieji, vyriausi kunigai bei Rašto žinovai jį atmesti, nužudyti ir po trijų dienų prisikelti “. Mokiniai turėjo suabejoti, ką reiškia prisikėlimas iš numirusių, ir išklausyti Jėzų. Kaip jūs maldoje skiriate laiko ne tik kalbėti kaip šeima, bet ir klausyti Jėzaus?

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti a.a. Catherine Albinese. Tegul ji gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje.

RINKLIAVA RYTŲ EUROPOS BAŽNYČIOMS

Šį savaitgalį priimame aukas mūsų metinei rinkliavai remti Bažnyčias Rytų Europoje. Lietuvos bažnyčia gauna lėšų iš šios rinkliavos, o Lietuvos vyskupai parašė mus prašydami būti dosniais.

GAVĖNIOS MINTYS

Patyrėme dykumą, tai yra gavėnios sezoną. Tai maldos, išmaldos ir pasninko metas. Popiežius Pranciškus primena, kad pasninkas neapsiriboja vien maisto atsisakymu. Yra ir kitų būdų, kuriais galime pasnin-kauti. Jo sąraše yra:

Atsisakykite  įskaudinančių žodžių ir kalbėkite tik
                    maloniais žodžiais;
Atsisakykite  liūdesio ir prisipildykite dėkingumu;
Atsisakykite  pykčio ir būkite kupini kantrybės;
Atsisakykite  pesimizmo ir būkite kupini vilties;
Atsisakykite  rūpesčių ir pasitikėkite Dievu;
Atsisakykite  nusiskundimų ir apmąstykite paprastumą;
Atsisakykite  spaudimo ir būkite maldingi;
Atsisakykite  kartėlio ir užpildykite savo širdis džiaugsmu;
Atsisakykite savanaudiškumo ir atjauskite kitus;
Atsisakykite  nuoskaudų ir susitaikykite;
Atsisakykite  žodžių ir nutilkite, kad galėtumėte klausytis.

Tegul mūsų Gavėnios kelionė į atsivertimą bus iš tiesų džiaugsminga patirtis globojant ir rūpinantis broliais ir seserimis nuostabioje Dievo šeimoje.

KATALIKŲ LABDARA

Dėkojame tiems, kurie aukojo katalikų labdaros vajui praeitos savaitės Mišiose arba paštu. Tiems, kurie dar nėra pasižadėję ar paaukoję, Bažnyčios prieangyje yra aukos vokai. Kviečiame voką užpildyti ir šį savaitgalį grąžinti į aukų dėžę arba įmesti į klebonijos pašto dėžutę iki antradienio, kovo 2 d. Mūsų parapijos tikslas šiais metais yra $15,710.00. Būkite dosnūs padėdami mums pasiekti savo tikslą, bet dar svarbiausia - padėti vargstantiems mūsų vyskupijoje.

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

28 d.  

skaitytoja/s

Virginija Rubinski Saulė Narbutaitienė
kov.7 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Frank Lukas Lana Margevičienė
14 d.  
21 d.  

Patarnautojai

---- ----