Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. kovo 13 - 14 d.

     Šią savaitę sukanka vieneri metai, kai parapijos gyvenimas pasikeitė. Pirmadienį, 2020 m. kovo 16 d., 16:00 val. mums pranešė, kad mes turime uždaryti bažnyčią ir nedelsdami atšaukti visą veiklą. Tai buvo tik trys valandos prieš „Collinwood Cluster“ mišias. Aš buvau pakvietęs kitus „Collinwood“ kunigus ir mūsų svečią pamokslininką vakarienei, ir kugelis jau buvo krosnyje. Kad būtų sunaudotas mano namuose pagamintas kugelis ir dešros su raugintais kopūstais, mes vis tiek susirinkome vakarieniauti. Tą vakarą kalbėdami tikėjomės, kad per Velykas vėl galėsime bendrauti. Velykos atėjo ir praėjo su uždarytomis Bažnyčiomis, kurias pagaliau atidarėme per Sekmines 2020 m. gegužės 31 d. Dabar, praėjus vieneriems metams po to, mes vis dar esame atleidžiami nuo pareigos dalyvauti Mišiose. Mažiau nei pusė jūsų grįžo į sekmadienio mišias. Kai kurie stebi mūsų mišias per „You Tube“. Daugelis kitų ieško kitų būdų, kaip išlaikyti dieną šventą. Kasdienis gyvenimas toks skirtingas. Tai užtruko vienerius metus, ir mūsų mokyklos pagaliau vėl veikia, nors hibridine sistema - kelias dienas klasėje ir kelias dienas namuose su kompiuteriu kiekvieną savaitę. Mūsų veikla turėjo būti atšaukta, ir mes tikimės, kad tai pasikeis per ateinanči savaites ir mėnesius. Daugelis sužinojo apie „Zoom“ susitikimus ir bendravimus. O po ilgos žiemos mes vėl pradedame išeiti iš savo namų. Mūsų veiklai vis dar taikomi apribojimai, tačiau mes prisitaikėme. Skiepai yra labiau prieinami ir daugelis pasiskiepija. Nepaisant gerų dalykų, kurie vyksta, vis tiek turime būti budrūs. Nuo COVID čia, JAV, mirė daugiau nei pusė milijono žmonių. Taigi tegul ir toliau demonstruosime meilę Dievui ir artimui. Be to, nepamirškime melstis už visus dalyvius, kai išgyvename šią audrą. Kaip mums primena popiežius Pranciškus, turėtume kreiptis į savo bendruomenes ir melstis solidariai su Bažnyčia visame pasaulyje. Jis kreipėsi į Jėzaus motiną Mariją šia malda: Marija, tu visada švieti mūsų kelyje kaip išganymo ir vilties ženklas. Mes patikime save Tau, Ligonių Sveikata, kuri prie kryžiaus dalyvavo Jėzaus skausme, išlaikydama tvirtą tavo tikėjimą. Jūs, Žmonių Išganymas, žinote, ko mums reikia, ir esame tikri, kad pasirūpinsite, kad, kaip ir Galilėjos Kanoje, po šio išbandymo grįšime į džiaugsmo puotą. Padėkite mums, Dieviškos meilės Motina, prisitaikyti prie Tėvo valios ir elgtis taip, kaip mums liepia Jėzus, kuris prisiėmė mūsų kančias ir nešė mūsų nuoskaudas, kad vestų mus per kryžių į prisikėlimo džiaugsmą. Amen.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

KRYŽIAUS KELIAS

Kryžiaus kelio stotys bus meldžiamos tuoj po 7:30 v.r. mišių kiekvieną penktadienio rytą anglų kalba ir kiekvieną sekmadienį po 11:00 val. Mišių lietuvių kalba. Visi yra kviečiami pasilikti po Mišių ir dalyvauti šiose taip svarbiose Gavėnios pamaldose.

IŠPAŽINTYS

Išpažintys yra klausomos bažnyčioje kiekvieną šeštadienį nuo 3:00 iki 4:00.

 

APKLAUSA

Visų prašome ir kviečiame dalyvauti parapijos Disciple Maker Survey apklausoje, kaip dalį visos vyskupijos projekto, skirto parapijos gyvenimui pagerinti. Šios apklausos rezultatai padės mūsų parapijos tarybai sudaryti konkrečius planus, kaip pagerinti mūsų parapijos dvasinį gyvenimą. Apklausa užtrunka tik kelias minutes ir yra prieinama internete. Galite apsilankyti: ­https://­www.catholicleaders.org/clevelanddmi ir pasirinkti mūsų para­piją, Šv. Kazimiero, arba eiti tiesiai į mūsų parapijos apklausą: https://portal.catholicleaders.org/dmi/survey/k323a23ky0. Paskutinė šios apklausos diena bus Velykų sekmadienis, 2021 m. balandžio 4 d.

AUGALŲ PARDAVIMAS

Pavasaris jau beveik čia! Dabar pats tinkamiausias laikas užsisakyti augalų per mūsų parapiją. Informaciją galite rasti bažnyčios biuleteniuose arba mūsų svetainėje. Jeigu naudojatės parapijos svetaine, spustelėję pardavimo informaciją, parinkite puslapio viršuje esančią nuorodą, kad atsisiųstumėte atsispausdinamą užsakymo formą. Užsakymų formas taip pat galite gauti el. paštu arba paprastu paštu. Skambinkite į kleboniją ir palikite savo namų adresą ar el.pašto adresą. Jeigu turite klausimų, paskambinkite Jackie Taylor 216 - 509-0401.

KATALIKŲ LABDARA

Šį savaitgalį priimame aukas paremti katalikų labdaros tarnybas. Būkite dosnūs ir palaikykite šį svarbų mūsų Bažnyčios darbą.

DIDŽIOSIOS SAVAITĖS TVARKARAŠTIS

Po dviejų savaičių švęsime Verbų sekmadienį ir prasidės Didžioji Savaitė. Didžioji Savaitė baigiasi su Velykų sekmadieniu, balandžio 4 d. Verbos bus palaimintos ir dalinamos visose Mišiose Verbų sekmadienį, kovo 28 d. Jų bus galima įsigyti ir tarp mišių bažnyčioje. Didįjį ketvirtadienį, balandžio 1 d., švęsime Viešpaties vakarienės Mišias 7:00 v.v. bažnyčioje (dvikalbės), o po to - garbinimo valandėlė. Didįjį penktadienį, balandžio 2 d., 3:00 val. minėsime Viešpaties kančią (dvikalbiai). Balandžio 3 d., šeštadienį, MAISTO PALAIMINIMO nebus. Iškilmingas Velykų vigilijos Mišias (anglų kalba) švęsime 8:30 v.v. šeštadienį. Velykų sekmadienį mišias švęsime 8.30 v.r. (anglų kalba) ir 11.00 val. (lietuvių kalba). Kadangi dar tęsiasi COVID pandemija, Didžiosios savaitės ir Velykų apeigos bus kuklesnės.

DIDŽIOSIOS SAVAITĖS IŠPAŽINTYS

Didžiosios savaitės metu išpažintys bus klausomos pirmadienio vakare, 5 – 6 val., ir antradienio ir trečiadienio rytais po 7:30 val. Mišių. Išpažintys NEBUS klausomos Didįjį ketvirtadienį, Didįjį penktadienį ar Didįjį šeštadienį.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Šiandieninė evangelija apibudina įvykį Izraelio žmonėms apsigyvenus dykumoje po pabėgimo iš vergijos Egipte ir prieš įžengiant į Pažadėtąją Žemę. Žmonės, pavargę nuo kelionių, skaudžiai skundėsi Dievu ir Moze. Jiems tai buvo tamsos metas. Šiandieninėje Evangelijoje Jėzus Nikodemui sako: „Šviesa atėjo į pasaulį, bet žmonės labiau mėgo tamsą nei šviesą“. Kur jūs suvokiate, kad šiuo metu jūsų šeimoje ir bendruomenėje šviesa susiduria su tamsa?

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

14 d.  

skaitytoja/s

Eglė Laniauskienė Steponas Juodvalkis
21 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Maria Hoffman Amanda Muliolienė
28 d.  
bal.7  d.  

Patarnautojai

---- ----