Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. kovo 20 - 21 d.

     Artėjant Gavėnios pabaigai, mums visiems vėl primenama atleidimo ir susitaikymo būtinybė. Vienas iš sunkiausių dalykų, kuriuos turime padaryti, yra pripažinti savo nuodėmes. Daug lengviau pripažinti, kad turime ydų, bet tik geros rūšies ydos, pavyzdžiui, per gerai organizuoti ar per daug dirbantys. Mums labai sunku pripažinti savo nuodėmes, o kai esame priversti dėl to, nes buvome sučiupti, bandome kaltę versti kitur. Net ir mūsų visuomenėje, kai girdime, kad nusikaltėlis ar politikas yra sugautas darant nusikaltimą, asmuo daug kartų kaltina ką nors kitą arba skundžiasi, kad „sistema yra netobula“.

     Giliai viduje mes žinome, kad esame nusidėjėliai ir saugome savo nuodėmes nuo visų ir stengiamės jas nuslėpti net nuo savęs. Mes taip pat žinome, bet nenorime pripažinti, kad Dievas žino visas mūsų nuodėmes. Jis mus pažįsta visiškai, net geriau nei mes patys. Nepaisant mūsų ydų ir nuodėmingumo, Dievas vis tiek myli mus tobula meile, kurią gali turėti tik Dievas.

     Evangelijose yra daug atvejų, kai Jėzus mums paaiškina Tėvo meilę mums, ir kviečia atgailauti. Gavėnia yra laikas atsiliepti į tą kvietimą. Dievas, mūsų mylintis Tėvas, laukia visų. Dabar turime skirti laiko šiam sakramentui priimti. Mūsų Didžiosios savaitės išpažinties tvarkaraštis yra išspausdintas šiame biuletenyje. Jūs esate kviečiami priimti šį sakramentą arba čia, Šv. Kazimiero parapijoje, arba bet kurioje kitoje mūsų vyskupijos parapijoje.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti a.a. Robert Modic ir Paul Ežerskį. Tegul jie gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje.

KRYŽIAUS KELIAS

Kryžiaus kelio stotys bus meldžiamos tuoj po 7:30 v.r. mišių kiekvieną penktadienio rytą anglų kalba ir kiekvieną sekmadienį po 11:00 val. Mišių lietuvių kalba. Visi yra kviečiami pasilikti po Mišių ir dalyvauti šiose taip svarbiose Gavėnios pamaldose.


IŠPAŽINTYS

Išpažintys yra klausomos bažnyčioje kiekvieną šeštadienį nuo 3:00 iki 4:00.

APKLAUSA

Visų prašome ir kviečiame dalyvauti parapijos Disciple Maker Survey apklausoje, kaip dalį visos vyskupijos projekto, skirto parapijos gyvenimui pagerinti. Šios apklausos rezultatai padės mūsų parapijos tarybai sudaryti konkrečius planus, kaip pagerinti mūsų parapijos dvasinį gyvenimą. Apklausa užtrunka tik kelias minutes ir yra prieinama internete. Galite apsilankyti: ­https://­www.catholicleaders.org/clevelanddmi ir pasirinkti mūsų para­piją, Šv. Kazimiero, arba eiti tiesiai į mūsų parapijos apklausą: https://portal.catholicleaders.org/dmi/survey/k323a23ky0. Paskutinė šios apklausos diena bus Velykų sekmadienis, 2021 m. balandžio 4 d.

AUGALŲ PARDAVIMAS

Pavasaris jau beveik čia! Dabar pats tinkamiausias laikas užsisakyti augalų per mūsų parapiją. Informaciją galite rasti bažnyčios biuleteniuose arba mūsų svetainėje. Jeigu naudojatės parapijos svetaine, spustelėję pardavimo informaciją, parinkite puslapio viršuje esančią nuorodą, kad atsisiųstumėte atsispausdinamą užsakymo formą. Užsakymų formas taip pat galite gauti el. paštu arba paprastu paštu. Skambinkite į kleboniją ir palikite savo namų adresą ar el.pašto adresą. Jeigu turite klausimų, paskambinkite Jackie Taylor 216 - 509-0401.


DIDŽIOSIOS SAVAITĖS TVARKARAŠTIS

Kitą savaitgalį švęsime Verbų sekmadienį ir prasidės Didžioji Savaitė. Didžioji Savaitė baigiasi su Velykų sekmadieniu, balandžio 4 d. Verbos bus palaimintos ir dalinamos visose Mišiose Verbų sekmadienį, kovo 28 d. Jų bus galima įsigyti ir tarp mišių bažnyčioje. Didįjį ketvirtadienį, balandžio 1 d., švęsime Viešpaties vakarienės Mišias 7:00 v.v. bažnyčioje (dvikalbės), o po to - garbinimo valandėlė. Didįjį penktadienį, balandžio 2 d., 3:00 val. minėsime Viešpaties kančią (dvikalbiai). Balandžio 3 d., šeštadienį, MAISTO PALAIMINIMO nebus. Iškilmingas Velykų vigilijos Mišias (anglų kalba) švęsime 8:30 v.v. šeštadienį. Velykų sekmadienį mišias švęsime 8.30 v.r. (anglų kalba) ir 11.00 val. (lietuvių kalba). Kadangi dar tęsiasi COVID pandemija, Didžiosios savaitės ir Velykų apeigos bus kuklesnės.

DIDŽIOSIOS SAVAITĖS IŠPAŽINTYS

Didžiosios savaitės metu išpažintys bus klausomos pirmadienio vakare, 5 – 6 val., ir antradienio ir trečiadienio rytais po 7:30 val. Mišių. Išpažintys NEBUS klausomos Didįjį ketvirtadienį, Didįjį penktadienį ar Didįjį šeštadienį.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Pirmajame skaityme Dievas per Jeremiją skelbia: „Aš atleisiu jų piktadarystę ir nebeprisiminsiu jų nuodėmės“. Ar patyrėte Dievo atleidimą per šią Gavėnią? Jėzus savo mokiniams sako: „Jei kviečių grūdas nenukrenta ant žemės ir nemiršta, jis lieka tik kviečių grūdas; bet jei jis miršta, jis duoda daug vaisių “. Kaip jūs savo šeimoje susidūrėte su paslaptimi, kad mirtis Jėzaus vardu veda į dar gausesnį gyvenimą?

 KAVUTĖS NEBUS

  ŠĮ SEKMADIENĮ
11:00 val.

KITĄ SEKMADIENĮ
11:00 val.

21 d.  

skaitytoja/s

Steponas Juodvalkis Peteris Kampe
28 d.  

Komunijos
dalintoja/s

Amanda Muliolienė Frank Lukas
bal.4 d.  
11 d.  

Patarnautojai

---- ----