Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. kovo 27 - 28 d.

Atsisiųskite klebono Bacevičiaus Velykų laišką parapijiečiams.
Atsisiųskite prelato Putrimo laišką lietuviams užsienye

         Šiandien prasideda iškilmingiausia Bažnyčios metų savaitė - Didžioji savaitė. Šią savaitę esame kviečiami prisiminti ir apmąstyti mūsų Viešpaties Jėzaus kančios, mirties ir galiausiai Jo prisikėlimo dienas. Mes visi esame kviečiami pasivaikščioti su savo Viešpačiu nuo Jo pergalingo įėjimo į Jeruzalę, kurią šiandien prisimename, Jo paties dovanos Eucharistijoje per Paskutinę Vakarienę Didįjį Ketvirtadienį, Jo teismo, kančios ir mirties Didįjį Penktadienį, iki Prisikėlimo Velykų dieną. Kviečiu visus parapijos narius dalyvauti šiose ypatingose ​​Jėzaus gyvenimo akimirkose. Skiriant laiko dalyvauti šiuose renginiuose asmeniškai arba virtualiai, padeda giliau vertinti išganymo dovaną, pagilinti mūsų santykius su mūsų Viešpačiu ir pagilinti įsipareigojimą būti Jo pasekėjais. Šiais metais mūsų Didžiosios savaitės apeigos bus daug paprastesnės, kad atitiktų dabartinius „Covid“ apribojimus.

      Tik atsiminkite, pernai mes buvome visiškai uždaryti.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PRAŠOM PASIMELSTI

Mes prašome jūsų maldose prisiminti a.a. Gene Benas. Tegul jis gyvena amžinai pas Dievą, dangiškosios karalystės palaimoje.

 

DIDŽIOSIOS SAVAITĖS IŠPAŽINTYS

Didžiosios savaitės metu išpažintys bus klausomos pirmadienio vakare, 5 – 6 val., ir antradienio ir trečiadienio rytais po 7:30 val. Mišių. Išpažintys NEBUS klausomos Didįjį ketvirtadienį, Didįjį penktadienį ar Didįjį šeštadienį.

AUGALŲ PARDAVIMAS

 Laikas bėga! Kitas savaitgalis yra paskutinis savaitgalis, kada galėsite grąžinti augalų užsakymus ir užmokėti už juos. Jei išsiųsite laišką, atlikite tai netrukus, kad gautumėme laiku. Atminkite, ir jūs ir mes laimėsime. Jūs pagražinate savo kiemą ir tuo pačiu padedate parapijai. Jei turite klausimų, skambinkite Jackie Taylor: 216-509-0401.

APKLAUSA

Visų prašome ir kviečiame dalyvauti parapijos Disciple Maker Survey apklausoje, kaip dalį visos vyskupijos projekto, skirto parapijos gyvenimui pagerinti. Šios apklausos rezultatai padės mūsų parapijos tarybai sudaryti konkrečius planus, kaip pagerinti mūsų parapijos dvasinį gyvenimą. Apklausa užtrunka tik kelias minutes ir yra prieinama internete. Galite apsilankyti: ­https://­www.catholicleaders.org/clevelanddmi ir pasirinkti mūsų para­piją, Šv. Kazimiero, arba eiti tiesiai į mūsų parapijos apklausą: https://portal.catholicleaders.org/dmi/survey/k323a23ky0. Kad visi turėtų laiko apklausą užpildyti, apklausa pratęsta iki 2021 m. bal. 18 d.


DIDŽIOSIOS SAVAITĖS TVARKARAŠTIS

Šį savaitgalį švenčiame Verbų sekmadienį ir prasideda Didžioji Savaitė. Didžioji Savaitė baigiasi su Velykų sekmadieniu, balandžio 4 d. Verbos bus palaimintos ir dalinamos visose Mišiose Verbų sekmadienį, kovo 28 d. Jų bus galima įsigyti ir tarp mišių bažnyčioje. Didįjį ketvirtadienį, balandžio 1 d., švęsime Viešpaties vakarienės Mišias 7:00 v.v. bažnyčioje (dvikalbės), o po to - garbinimo valandėlė. Didįjį penktadienį, balandžio 2 d., 3:00 val. minėsime Viešpaties kančią (dvikalbiai). Balandžio 3 d., šeštadienį, MAISTO PALAIMINIMO nebus. Iškilmingas Velykų vigilijos Mišias (anglų kalba) švęsime 8:30 v.v. šeštadienį. Velykų sekmadienį mišias švęsime 8.30 v.r. (anglų kalba) ir 11.00 val. (lietuvių kalba). Kadangi dar tęsiasi COVID pandemija, Didžiosios savaitės ir Velykų apeigos bus kuklesnės.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

        Pasakojimai apie Kristaus kančią buvo kiekvienos parašytos evangelijos pirmoji dalis. Jie sudaro plakančią širdį to, kuo tikime apie Jėzų. Alyvų kalne Jėzus sako mokiniams: „Visiems jūsų tikėjimas bus sukrėstas“. Kokį vaidmenį dvasiniame gyvenime turi klausinėjimas ar abejonės? Po jo mirties šimtininkas sako apie Jėzų: „Iš tiesų šis žmogus buvo Dievo Sūnus!“ Ką Jėzus padarė jūsų gyvenime, kas įkvepia jus ir jūsų šeimą pasakyti tą patį?

 KAVUTĖS NEBUS

  VERBŲ SEKMADIENĮ
11:00 val.

VELYKŲ SEKMADIENĮ
11:00 val.

28 d.  

skaitytoja/s

Peteris Kampe Virginija Rubinski
bal.4 d.

Velykos

Komunijos
dalintoja/s

Frank Lukas Dan Margevičius
11 d.  
18 d.  

Patarnautojai

---- ----