Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. balandžio 3 - 4 d.

Atsisiųskite vyskupo Malesic laišką tikintiesiems.

       Šiemet švenčiant Velykas, mes renkamės į mažesnes grupes, daugelis dalyvauja Velykų Mišiose virtualiai. Per šią pandemiją nedaugelis ryžtasi išeiti iš namų. Čia, bažnyčioje, mes praktikuojame tai, ką aš vadinu „COVID-19“ protokolais: stebėdami socialinį atsiribojimą, mes negiedame Mišiose, neatliekame naujos ugnies palaiminimo prie Velykų vigilijos Mišias nei šventuoju vandeniu apšlakstymo. Didįjį šeštadienį čia nebuvo maisto tradicinio palaiminimo. Velykų rytą procesijos aplink Bažnyčią nebus. Net mūsų bažnyčios puošmenos yra paprastesnės. Tai jau antrosios mūsų Velykos, kurias išgyvename koronaviruso pandemijos metu. Pernai šiuo metu mūsų bažnyčios buvo uždarytos ir buvome raginami išklausyti Didžiosios savaitės ir Velykų apeigas per televiziją ar kompiuterius, dalyvaudami virtualiai. Šiais metais, Velykos šiek tiek kitokios. Bažnyčia atdara, bet su apribojimais. Daugelis iš mūsų ilgisi „senų laikų“, kai galėjome susirinkti kaip parapijos bendruomenė švęsti Velykų paslapčių. Galėjome susirinkti į dideles grupes - tiek šeimos, tiek draugų - švęsti Velykas. Šiandien tie įvykiai yra labai riboti. To nepaisant, ką švenčiame šiandien, nepasikeitė. Šiandien mes švenčiame mūsų Viešpaties Jėzaus triumfą prieš nuodėmę ir mirtį, kuris atveria mums visiems kelią į dangų. Vieną minutę įsivaizduokite, kad grįžote į istoriją per tas pirmąsias Velykas. Po to, kai paliudijome Jėzaus kančią ir mirtį ir suabejojome savo tikėjimo įsipareigojimu, kyla tyras džiaugsmas susitikti su prisikėlusiu Kristumi. Jėzus pažadėjo sugrįžti ir tai padarė. Jo mirtis atstatė mūsų santykius su Dievu, o prisikėlimas nugalėjo ir nuodėmę, ir mirtį. Dėl to mes džiaugiamės. Linkiu visiems parapijiečiams ir daugeliui mūsų draugų šventų ir palaimintų Velykų. Tegul visi mes būsime stiprūs, stengdamiesi įveikti šią pandemiją, ir tegul Dievas būna su mumis šiandien ir kiekvieną mūsų gyvenimo dieną.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

AUGALŲ PARDAVIMAS

     Šis savaitgalis yra paskutinis savaitgalis, kai galima grąžinti augalų užsakymus ir užmokestį. Užsakymą ir pinigus galite įdėti į aukų dėžes arba į klebonijos pašto dėžutę. Visi užsakymai turi būti pristatyti prieš pietus pirma­dienį. Dėkojame už dėmesį.

APKLAUSA

       Visų prašome ir kviečiame dalyvauti parapijos Disciple Maker Survey apklausoje, kaip dalį visos vyskupijos projekto, skirto parapijos gyvenimui pagerinti. Šios apklausos rezultatai padės mūsų parapijos tarybai sudaryti konkrečius planus, kaip pagerinti mūsų parapijos dvasinį gyvenimą. Apklausa užtrunka tik kelias minutes ir yra prieinama internete. Galite apsilankyti: ­https://­www.catholicleaders.org/clevelanddmi ir pasirinkti mūsų para­piją, Šv. Kazimiero, arba eiti tiesiai į mūsų parapijos apklausą: https://portal.catholicleaders.org/dmi/survey/k323a23ky0. Kad visi turėtų laiko apklausą užpildyti, apklausa pratęsta iki 2021 m. bal. 18 d.

DIEVO GAILESTINGUMAS

        Kitas sekmadienis yra Dievo Gailestingumo sek­ma­dienis, diena, kai mums yra primenamas mūsų atpirkėjo Dieviškasis gailestingumas. Per Susitaikinimo sak­ra­mentą visi esame kviečiami patirti Dieviškąjį Viešpaties gailestingumą. Antrąjį Velykų sekmadienį šventasis Jonas Paulius II paskelbė Dievo Gailestingumo sekmadieniu 1990 m., tą dieną, kai jis paskelbė Faustiną Kawalską šventąja. Dievo Gailestingumo sekmadienis taip pat yra diena, kai popiežius Pranciškus pasirinko kanonizuoti popiežių Joną XXIII, ir popiežių Joną Paulių II kaip Bažnyčios šventuosius. Atsisiųskite Dievo Gailestingumo vainikėlio maldas.

PADĖKITE MUMS

     Praėjusią savaitę biuletenyje parašiau laišką, pra­šydamas visų mūsų šeimų paaukoti $200 ar daugiau, kad padėtumėte mums papildyti aukas, prarastas dėl pandemijos. Tų, kurie gali padaryti tokią auką, prašome ją įdėti į voką su užrašu „Speciali auka“. Dėkojame už dosnumą.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

     Apgaubta sielvarto, Jėzaus šeima nuėjo prie kapo patepti Jo kūną. Jie matė tik mirtį, kol du nepažįstami žmonės nepaskelbė Jo prisikėlimo. Kaip ir tie nepa­žįstamieji, mes esame pašaukti būti „Aleliuja“ žmo­nėmis, kurie patvirtina gyvenimą kitiems. Prisikėlimas mus ragina nešti šviesą į tamsą, viltį į neviltį ir paguosti liūdesį. Aleliuja! Jis prisikėlė!

 KAVUTĖS NEBUS

  VELYKOS
11:00 val.

KITAS SEKMADIENIS
11:00 val.

bal.4 d.

Velykos

skaitytoja/s

Virginija Rubinski Peteris Kampe
11 d.

 

Komunijos
dalintoja/s

Dan Margevičius Frank Lukas
18 d.  
25 d.  

Patarnautojai

---- ----