Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. balandžio 17 - 18 d.

Atsisiųskite vyskupo Malesic laišką tikintiesiems.

      Jau kurį laiką nepranešiau apie didelius projektus, vykstančius čia, Šv. Kazimiero parapijoje. Dar sausio mėnesį baigėme bažnyčios pastato stogo remontą. Po to pakvietėme draudimo atstovus, kad jie įvertintų bažnyčios pastato viduje vandens padarytą žalą ir pasakytų, kiek draudimas sumokės už remontą ir kiek liks mokėti mums. Tikiuosi, kad per ateinančius mėnesius bažnyčioje bus atliktas remontas ir dažymas, kad mums bažnyčios vidus būtų patrauklesnis. Baigėme konkursą ir gavome vyskupo leidimą pakeisti klebonijos pastato langus. Kadangi mūsų pastatai yra miesto svarbių pastatų sąraše, nauji langai turi labai panašėti į tai, ką jau turime. Kai sutartys bus patvirtintos ir pasirašytos, bus pradėti darbai prie langų. Šio proceso kaina yra $46,393.12. Mes vis dar gauname pasiūlymus už naujus priekinius laiptelius ir neįgalų taką į pagrindinį įėjimą. Tuo pačiu metu ieškome ran­govo, kuris galėtų atnaujinti priekines duris. Clevelando „Osborn Engineering“ parengė speci­fikacijas (kaina: $6500.00), kad atitiktų „Cleveland Landmarks Commission“ reikalavimus. Mes turime du pasiūlymus, kurių nustatytos kainos yra nuo $56,000 iki $127,000. Laukiame dar kelių pasiūlymų. Mes tada sudarysime sutartį atsižvelgdami į geriausią vertę mūsų parapijai. Yra dar keli projektai, kuriuos svarstome. Bet kurio iš jų judėjimas į priekį priklausys nuo mūsų finansinės padėties.

       Noriu padėkoti visiems, kurie buvo dosnūs nuolat palaikydami mūsų parapiją, ir tiems, kurie prisidėjo prie mūsų ypatingo raginimo kompensuoti prarastas pajamas per šią pandemiją. Per dvi savaites, kai paprašiau aukų kompensuoti $9,500 trūkumą, buvo paaukota $3,400. Taip pat noriu padėkoti tiems, kurie aukojo nepaprastai dosniai, kad šie projektai būtų finansuoti.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PASIRUOŠIMAS SUTVIRTINIMO SAKRAMENTUI

Prasidės pamokos pasiruošimui priimti Sutvirtinimo sakramentą. Aštuntos klasės (arba 13 metų) mokiniai ir vyresni gali dalyvauti šiame apmokyme. Norėdami užsiregistruoti, susisiekite su Jackie telefonu 216-509-0401.

   

APKLAUSA

       Šis yra pasktinis savaitgalis, kada galite dalyvauti parapijos Disciple Maker Survey apklausoje, kaip dalį visos vyskupijos projekto, skirto parapijos gyvenimui pagerinti. Šios apklausos rezultatai padės mūsų parapijos tarybai sudaryti konkrečius planus, kaip pagerinti mūsų parapijos dvasinį gyvenimą. Apklausa užtrunka tik kelias minutes ir yra prieinama internete. Galite apsilankyti: ­https://www-.catholic-leaders.org/clevelanddmi ir pasirinkti mūsų para­piją, Šv. Kazimiero, arba eiti tiesiai į mūsų parapijos apklausą: https://portal.catholic-leaders.org/dmi/survey/k323a23ky0. Kad visi turėtų laiko apklausą užpildyti, apklausa pratęsta iki 2021 m. bal. 18 d.

VAIKŲ APSAUGOS TARNYBA

Balandis yra apsaugos nuo prievartos prieš vaikus mėnuo. Nors tai akcentuojame kiekvienais metais, ypač svarbu šiais metais padaryti viską, kad mūsų vaikai būtų saugūs esant nuolatinės pandemijos įtampai ir spaudimui. Pasaulinė trauma sukelia daug kenksmingo elgesio. Mes galime būti savo vaikų apsaugojimo sprendimo dalis. Mes visi esame didesnės apsaugos ir gydymo Bažnyčioje kultūros dalis. Būdami šios kultūros nariais, mes vertiname apsaugą nuo piktnaudžiavimo ir paramą tiems, kurie buvo skriaudžiami. Kiekvienas iš mūsų galime atlikti svarbų vaidmenį stiprinant šią kultūrą. Mes galime geriau užkirsti kelią piktnaudžiavimui užtikrindami, kad būtų atpažinti piktnaudžiavimo požymiai, visi susipažintų su jais, ir pamatę smurtą, praneštų autoritetams. Jei ką nors padarysite dabar, sustabdysite piktnaudžiavimą ateityje.

VIETINĖS MISIJOS

Kitą savaitę mes priimsime aukas „Catholic Home Missions Appeal“. Šiandien daugiau nei 40% vyskupijų JAV ir jos teritorijose negali finansuoti būtino pastoracinio darbo, kurio reikia jų bendruomenėms. Jūsų parama šiam vajui padeda jiems patenkinti šiuos tikėjimo formavimo ir sakramentinius poreikius. Prašau maldingai apsvarstyti, kaip galėtumėte paremti šį vajų. Daugiau informacijos galite rasti www.usccb.org/home-missions

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Jėzaus darbas nėra baigtas, net ir jam prisikėlus iš numirusių. Jo mirties ir prisikėlimo metu jo mokiniai išsisklaidė, sutriko jų tikėjimas ir juos apgaubė neviltis. Jėzaus prisikėlimo metu jis nugalėjo mirtį savo esybe, tačiau didelis jo noras buvo ne pasilikti šį gyvenimą sau, o pasidalinti juo su visais. Praėjusiais metais, viduryje COVID-19, mums buvo lengva „sutriuškinti tikėjimą ir sugadinti nuotaiką“ dėl sunkumų, kuriuos galėjo patirti mūsų šeimos gyvenimas. Kaip jūs, kaip šeima, ir toliau buvote „Gerosios naujienos liudytoju“ sunkmečiu pandemijos metu?

 KAVUTĖS NEBUS

  VELYKOS
11:00 val.

KITAS SEKMADIENIS
11:00 val.

18 d.

 

skaitytoja/s

Steponas Juodvalkis Saulė Narbutaitienė
25 d.

 

Komunijos
dalintoja/s

Amanda Muliolienė Maria Hoffman
geg. 2 d.  
9 d.  

Patarnautojai

---- ----