Turinys

Į pradžią
Mišių tvarka
Pastoracinė taryba
Biuletenis
Veikla
Maldos tarnystė
Ryšiai/nuorodos
Organizacijos


 

 Švento Kazimiero Parapija  

English

2021 m. balandžio 24 - 25 d.

      Ketvirtasis Velykų sekmadienis kiekvienais metais yra švenčiamas kaip Gerojo Ganytojo sekmadienis ir yra maldos už pašaukimus diena. Seniausias Jėzaus atvaizdas, rastas ankstyvojoje Bažnyčioje, yra Jėzaus atvaizdas kaip Gerasis Ganytojas, nešantis ant pečių pamestą avį. Kartą mačiau Gerojo Ganytojo medžio drožinį, kuriame Jėzus šypsosi. Gerojo Ganytojo džiaugsmas buvo akivaizdus. Jėzus kalba apie save kaip apie Ganytoją ir jis išskiria ganytoją nuo samdinio. Ganytojas atiduos gyvybę už savo avis, o samdinys pabėgs nuo pavojaus. Jėzus naudojasi tuo pačiu atvaizdu, kai paveda savo bažnyčią šv. Petrui. Nuo pat krikščionybės pradžios ganytojo atvaizdas naudojamas ir mūsų Išganytojui, ir dvasiškiams. Šie vaizdai akivaizdūs šiandien. Mes popiežių vadiname Visuotinės Bažnyčios Ganytoju, mūsų vyskupijos vyskupai yra vadinami ganytojais, o jų tarnybos simbolis - piemens lazda. Parapijų vadovai vadinami „ganytojais“, kurie primena senovinį piemens simbolį. Taigi tikslinga skirti šią dieną ir melstis už pašaukimus į kunigus. Kiekvieną vyskupą, kunigą ir diakoną Viešpats specialiai pakvietė tarnauti Bažnyčiai. Tiek dvasininkai, tiek tikintieji yra kviečiami palaikyti mūsų „ganytojus“ malda. Melskime, kad daugiau žmonių gautų ir atsakytų į kvietimą tarnauti dvasininkijos eilėse. Mes visi turime ir toliau melstis, kad pašaukimų padaugėtų, o kunigams, vyskupams ir diakonams pagelbėti jų tarnybose. Seminaristus reikia skatinti tęsti kelionę į jiems Dievo suteiktą pašaukimą.

Jūsų Kristuje, kun. Juozas Bacevičius

PASIRUOŠIMAS SUTVIRTINIMO SAKRAMENTUI

Prasidės pamokos pasiruošimui priimti Sutvirtinimo sakramentą. Aštuntos klasės (arba 13 metų) mokiniai ir vyresni gali dalyvauti šiame apmokyme. Norėdami užsiregistruoti, susisiekite su Jackie telefonu 216-509-0401.

ATMINIMO DIENA

Pirmadienis, 2021 m. gegužės 31 d.,  yra atminimo diena. Tai diena, kai pagerbiame karuose žuvusius. Šiais metais mūsų atminimo dienos šventė prasidės vėliavos pakėlimu ir mirusiųjų pagerbimo ceremonija mūsų vėliavų aikštelėje 8:30 v.r. O po to - mišios 9:00 val. Visi kviečiami dalyvauti šiame renginyje. Dėl COVID-19 pandemijos nebus bendrų pusryčių po Mišių.

VIETINĖS MISIJOS

Šią savaitę mes priimsime aukas „Catholic Home Missions Appeal“. Šiandien daugiau nei 40% vyskupijų JAV ir jos teritorijose negali finansuoti būtino pastoracinio darbo, kurio reikia jų bendruomenėms. Jūsų parama šiam vajui padeda jiems patenkinti šiuos tikėjimo formavimo ir sakramentinius poreikius. Prašau maldingai apsvarstyti, kaip galėtumėte paremti šį vajų. Daugiau informacijos galite rasti www.usccb.org/home-missions

PASAULINĖ JAUNIMO DIENA

Planai pradeda formuotis dėl Pasaulio jaunimo dienos piligrimystės, kuri vyks Lisbon, Portugalijoje (tikėtina, 2023-čių metų liepos arba rugpjūčio mėn.). Jei esate jaunas 18-35 metų amžiaus suaugęs asmuo ir norite dalyvauti Pasaulinėje Jaunimo Dienoje 2023 m., Rašykite el. paštu Mike Hayesui: mhayes@dioceseofcleveland.org.

KAD ŽINOTUMĖT

Nuo 2009 m. spalio mes investavome daugiau nei $540,000 į pagrindinius pastatų ir turto patobulinimus. Tuo pačiu pašalinome daugiau kaip $400,000 skolą ir turime geras taupymo ir investicines sąskaitas. Vienintelės skolos, kurias turime šiuo metu, yra dabartinės sąskaitos, kurios kiekvieną mėnesį yra laiku apmokamos. Visa tai mums pavyko pasiekti dėl veiksmingos valdybos: jūsų finansinės paramos mūsų parapijai, neeilinių gyvų narių aukų, dosnių palikimų ir atsakingo mums patikėtų lėšų tvarkymo. Dėkoju mūsų Finansų tarybos nariams už visą pagalbą ir patarimus. Jie tikrai palaima mūsų parapijai. Jie yra: David Oligny, Aura Jucaitis, Remigijus Belzinskas, Patricia Campbell ir Josephine Nampewo.

ŠEIMOS APMĄSTYMUI

Šiandienos evangelijos skaityme apie Gerąjį Ganytoją randame dar vieną įžvalgą apie Jėzaus svajonę, koks gali būti pasaulis. Nors „vilkas“ puola bandą, kad „išsklaidytų ir pagautų“, Jėzus yra ganytojas, vedantis ne tik bandą, kurią jis šiuo metu prižiūri, bet ir vedantis „kitas avis, nepriklau­sančias šiai bandai“. Evangelijos palyginime Jėzus sako: „Geras ganytojas atiduoda gyvybę už avis“. Kas yra jūsų šeimos avys, kurias esate pašaukti ganyti ir kaip už jas atiduodate savo gyvenimą?

 KAVUTĖS NEBUS

  VELYKOS
11:00 val.

KITAS SEKMADIENIS
11:00 val.

25 d.

 

skaitytoja/s

Saulė Narbutaitienė Nomeda Vucianienė
geg. 2 d.

 

Komunijos
dalintoja/s

Rauda Gelažienė Amanda Muliolienė
9 d.  
16 d.  

Patarnautojai

---- ----