Švento Kazimiero Parapija

Ankstesni
numeriai
gegužė birželis liepa

English

     

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO

TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2014m. rugpjūtis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad pabėgėliai, prievarta priversti palikti savo namus, rastų svetingą priėmimą ir būtų ginamos jų teisės.                                                                                                                                                                 (popiežiškoji rugpiūčio mėnesio intencija)

  • Kad Dievas laimintų visas šeimas, suėjusias kartu šeimos susitikimui ar bendram maloniam poilsiavimui.

  • Kad mūsų parapija augtų šventume idant mes visuomet mylėtume vienas kitą taip, kaip Kristus mus mokė.

  • Kad Dievas  laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti  Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad suprastume kas iš tikrųjų yra svarbu gyvenime ir turėtume drąsos ir stiprybės gyventi savo gyvenimus pagal Dievo nurodymus.

  • Kad suaugusieji suprastų jų atsakomybę padėti sekančiai kartai eiti per gyvenimą dora sąžine.

  • Kad atpažintume Jėzų kasdienio gyvenimo kasdienybėse.

  • Kad visi, išgyvenantys bandymus, rastų savyje vidinės stiprybės toliau tęsėti.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

                                  

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

Pirmojo penktadienio šventoji valanda už gyvybę:  penktadienį, rugpjūčio 1d., užsibaigus 7:30v.r. Mišioms iki 9:00v.r.

Eucharistijos garbinimas:  trečiadienį, rugpjūčio 13d., nuo 6:00v.v. iki 9:00v.v. bažnyčioje

Blynų pusryčiai:  sekmadienį, rugpjūčio 17d., po visų sekmadienio Mišių svetainėje

 


RUGPJŪČIO MĖNESIO ŠVENTOJI

                          

ŠV. KLARA

mergelė
(1193 - 1253)

rugpjūčio  11d.

 

     Tampame tuo, ką mylime, ir tai, ką mylime, suformuoja mus tokiais, kuo tampame. Jei mylime daiktus, tampame daiktu. Jei nieko nemylime, tampame nieku. Sekimas nėra paraidinis mėgdžiojimas Kristaus; verčiau tai yra tapimas mylimojo atvaizdu; atvaizdu, kuris mums atskleidžiamas per atsimainymą. Tai reiškia, jog mums skirta tapti Dievo užjaučiančios meilės kitiems indu.                       (Šv. Klaros asyžietės žodžiai)

   Šv. Klaros vienuoliškojo gyvenimo pradžios istorija galėtų būti kino siužetas. Būdama 15 metų ji pasipriešino vedyboms ir, susižavėjus Šv. Pranciškaus asyžiečio ugningais pamokslais, su juo susidraugavo. Jis tapo jos draugu ir dvasiniu vadovu visam gyvenimui. Eidama 18-tuosius metus ji pabėgo iš tėvo namų. Kelyje ją sutiko vienuoliai, nešintys deglus. Portiuncula koplyčioje ji apsivilko šiurkščiu vilnoniu abitu, iškeitė brangakmeniais išsagstytą diržą į paprastą virvę su mazgais, ir paaukojo savo ilgas garbanas Pranciškaus žirklėms. Pranciškus rado jai vietą gyventi Benediktinų vienuolyne, tačiau netrukus jos įsiutę dėdės ir tėvas puolė vienuolyną ją susigrąžinti. Prisiplakus prie bažnyčios altoriaus, ji nusiėmė veliumą, parodė tėvui savo trumpai nukirptą galvą ir atkakliai nesidavė sugrąžinama į namus.

     Ilgainiui prie jos prisijungė ir jos motina ir dvi seserys. Pranciškus pavedė ją būti vienuolyno viršininke, ir ji tose pareigose išliko iki savo mirties. Visą savo gyvenimą Klara gyveno griežtame neturte, kaip nurodyta Vargšųjų Klaros vienuolių taisyklėse. Savo metu ji buvo didžiai gerbiama vienuolė ir visų sektinas pavyzdys: nuoširdžiai pamaldi, visus mylinti, nuolanki ir dosni savo vienuolijos seserims. Trisdešimt metų kankinama ligos, ji pasiliko gyva ir energinga vadovė ir dvasinė vadovė. Jos gyvenimas buvo pagrįstas meile Evangelijos dėsniui gyventi paprastai pagal Jėzaus pavyzdį. Du metus po jos mirties ji buvo paskelbta šventąja.

 

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS by Rev. Charles E. Yost, SCJ,STL ir SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, ed.,
“Catholic Digest,” June/July/August 2014, psl.91-94

 

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Atsimainymas

# 568  Kristaus Atsimainymo tikslas – sustiprinti mokinių tikėjimą Jo būsimos kančios akivaizdoje: kopimas į „aukštą kalną“ ruošia kopimą į Kalvariją. Kristus, Bažnyčios Galva, parodo, kas slypi Jo kūne ir spinduliuoja sakramentuose: tai „garbės viltis“ (Kol 1, 27).

 

Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimas

# 974  Baigusi savo žemiškąjį gyvenimą, Švenčiausioji Mergelė Marija su kūnu ir siela buvo paimta į dangaus garbę; ten ji jau dalyvauja savo Sūnaus Prisikėlimo garbėje, pranokdama būsimą visų Jo kūno narių prisikėlimą.

 

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

 

MĄSTYMAS

 

“Štai aš visa darau nauja!“

(Apr 21,5)

          Mergele ir Motina Marija, kuri, vedama Dvasios, į savo nuolankaus tikėjimo gelmę priėmei gyvybės Žodį, padėk ištarti mums „taip“ primygtinesniam nei kada nors anksčiau kvietimui skelbti Jėzaus Gerąją Naujieną.

          Kupina Kristaus artumo, tu pradžiuginai Joną Krikštytoją, priversdama jį šoktelėti savo motinos įsčiose. Virpėdama iš džiaugsmo, giedojai apie Viešpaties įstabius darbus. Sklidina nepajudinamo tikėjimo, tu tvirtai stovėjai kryžiaus papėdėje ir sulaukei džiugios prisikėlimo paguodos, kartu su mokiniais laukei Dvasios, kad gimtų evangelizuojanti Bažnyčia.

          Išprašyk mums naujo iš prisikėlimo kylančio užsidegimo visiems nešti gyvybės Evangeliją, nugalinčią mirtį. Suteik šventos drąsos ieškoti naujų būdų, kad visus pasiektų neblėstanti grožio dovana.

          Išklausymo ir kontempliacijos Mergele, meilės Motina, amžinųjų vestuvių Nuotaka, užtark Bažnyčią, kurios esi tyriausiasis paveikslas, kad ji niekada savyje neužsisklęstų ir nenustotų aistringai statydinusi Karalystės.

          Naujosios evangelizacijos Žvaigžde, padėk suspindėti bendrystės, tarnystės, karšto ir dosnaus tikėjimo, teisingumo ir meilės vargšams liudijimui, kad Evangelijos džiaugsmas pasklistų po visą žemę ir nė vienam pakraščiui nestigtų jos šviesos.

          Gyvosios Evangelijos Motina, džiaugsmo mažutėliams Versme, melski už mus. Amen. Aleliuja.

iš popiežiaus Pranciškaus “Evagelii Gaudium,” malda gale #288.

(vertimas www.baznycioszinios.lt)