Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
sausis vasaris      

English

               

Parsisiųsti .pdf

sausis vasaris kovas                      

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2017 m. kovas

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Už persekiojamus krikščionis, kad jie jaustų visos Bažnyčios paramą per maldą ir materialinę pagalbą.                                                                                                          (popiežiškoji kovo mėnesio intencija)

  • Kad šiuo šventuoju Gavėnios metu Bažnyčia atsinaujintų Kristaus Atsimainymo pažadu ir šlove.

  • Kad tiems, kurie ruošiasi būti priimti į Bažnyčią Velykose, Gavėnia būtų tikro mokymo, maldos, ir augimo šventume metas.

  • Kad tie, kurių rankose politinė valdžios galia, atpažintų, gerbtų ir puoselėtų dorovės dėsnius.

  • Kad pagarba gamtai augtų visiems labiau suprantant, jog visa kūrinija yra Dievo darbas, kuris buvo patikėtas žmonių atsakomybei.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad Viešpats išgelbėtų visus, kurie gyvena nepritekliuje, ypač vargšus, alkstančius, benamius, ligonius, bedarbius, ir tuos, kurie supančioti žalingų įpročių.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

 

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  •      kovo   1d.   –  Pelenų diena – Gavėnios pradžia

  •      kovo   3d.     Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte 8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

  •      kovo   8d.   –  Eucharistijos garbinimas vakare 6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje

  •      kovo 15d.   –  Klausoma išpažinčių vakare 5:00-8:00v.v. bažnyčioje

  • Parapijų telkinio Gavėnios meto Mišios 7:00v.v.   kovo 6d. St. Mary parapijoje, kovo 13d. Holy Redeemer parapijoje kovo 20d. St. Jerome parapijoje, kovo 27d. Šv. Kazimiero parapijoje


KOVO
MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. JUOZAPAS

Marijos vyras
(1-asis amžius)
 

kovo 19d.

“Jis buvo išrinktas amžinojo Tėvo būti Jo didžiausių turtų, būtent Jo dieviškojo Sūnaus ir Marijos, Juozapo žmonos, patikimu globėju ir gynėju. Jis vykdė šį pašaukimą visiška ištikimybe iki Dievas jį pašaukė sakydamas: “Šaunusis ir ištikimasis tarne, eikš į savo šeimininko džiaugsmą.’ ”      
                                                                                                                            (apie Šv. Juozapą, Šv. Bernadine iš Sienos)

     Mato ir Luko Evangelijose Juozapas apibudinamas kaip švelnus, bet stiprus Marijos, Jėzaus motinos, gynėjas. Rašydamas apie Jėzaus protėvius, Matas remiasi Juozapo šeimos istorija (Mt. 1, 16) nurodydamas jos ryšį su Dovydo gimine. Luko pasakojime apie Mariją ji apibudinama kaip Juozapo, iš Dovydo namų ir giminės, sužadėtinė (Lk 1, 27). Šis “doras ir teisingas vyras” nežino apie stebūklą, įvykusį Marijoje ir todėl, sužinojęs jog jo mylima moteris ir sužadėtinė laukiasi vaikelio, jis susiduria su dilema (Mt 1, 16-25). Juozapui pranešama sapne apie nuostabų dalyką, kuris yra įvykęs, ir jo ryžtas būti Marijos gynėju sustiprėja.

     Juozapas visuomet ištikimai buvo arti Jėzaus ir Marijos: Jėzui gimstant, bėgant nuo Erodo, Jėzaus apipiaustyme ir paaukojime Viešpačiui šventykloje, Juozapas jo ieškojo kai Jėzus buvo prarastas Jeruzalėje, ir buvo su juo sugrįžus atagal į Nazaretą. Po šių įvykių, Juozapas daugiau neminimas Evangelijose, išskyrus kai rašoma jog Jėzus buvo “staliaus sūnus.” Manoma, kad Juozapas mirė prieš Jėzui pradedant viešąjį gyvenimą.

     Juozapas yra Dovydo palikuonis ir Jėzaus globėjas, ir todėl jo vaidmuo Dievo karalystės įkurime yra didis. Šventraštis rašo apie Juozapo tikėjimą ir pasitikėjimą Dievu; jis vadinamas “doru ir teisingu vyru” tuo nurodant, jog jis buvo atviras viskam, ko Dievas jo prašė. Jis tapo šventu save pilnutiniai atverdamas Dievui. Stengkimės sekti Juozapo pavyzdžiu. Šv. Povilas laiške kolosiečiams (Kol 3, 23-24) rašo: “Ką tik darytumėte, darykite iš širdies, kaip Viešpačiui, o ne žmonėms, žinodami, kad iš Viešpaties gausite paveldą kaip atlyginimą.”

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS,  by Rev. Charles E. Yost, SCJ, STL; SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, O.F.M., Editor; SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Kristaus Atsimainymas

 

#568  Kristaus Atsimainymo tikslas – sustiprinti mokinių tikėjimą Jo būsimos kančios akivaizdoje: kopimas į „aukštą kalną“ ruošia kopimą į Kalvariją. Kristus, Bažnyčios Galva, parodo, kas slypi Jo kūne ir spinduliuoja sakramentuose: tai „garbės viltis“ (Kol 1, 27).

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS

 

 

GYVENTI PAGAL
AUKSINĮ ĮSTATYMĄ

 

 

Dievo tarnaitė Catherine De Hueck Doherty

Gavėnia be paliovos eina pirmyn, rodydama mums kas mes esame, kokia tikroji mūsų krikščioniškoji tapatybė, ir ką reiškia būti krikščioniu. “Palaiminti vargdieniai; palaiminti gailestingieji; palaiminti alkstantys ir trokštantys teisybės…” Kartojame palaiminimus, ir kiekvienas jų atitolina mus nuo Dievo gailestingumo jūros, nes kiekvienas jų reikalauja mūsų visiško atsidavimo…

     Gailestingumo darbai, kuriuos turime rodyti kitiems, įskaito vargšų, vienišų, bemokslių, ir tų, kurie neturi kas juos užtartų, gynimą. Gailestingumas reikalauja, kad vykdytume socialinio teisingumo darbus mūsų broliams. O jų vykdymas reikalauja, kad būtume atviri galimybei būti nukryžiuotams ir apstumdytiems. Taip visuomet būna tiems, kurie užtaria kitus…

     Ar leisime Gavėniai suteikti mums tą didžią Šventosios Dvasios dovaną - tvirtumą? Tai dovana, apie kurią mažai kalbama ir kuri dažnai užmirštama. Tvirtumas yra drąsa, mūsų įsitikinimų tikrumas. Kristus sakė: “ Kas ne su manimi, tas yra prieš mane.”

     Gavėnia mums primena, kad Dievo gailestingumas mus pripildo jei priimame Jo meilės įstatymą; jei suprantame, kad jo siekiant bus skausmo, ir jo bus daug, tačiau tasai skausmas tuo pačiu bus ir gydantis skausmas. Toks yra Dieviškasis paradoksas – išgyvendamas skausmą, gyji. Tai tikrasis gyjimas.

     Gailestingumo jūra mums atvira. Gavėnia iš tikrųjų ir nenumaldomai veda mus link jos ir verčia mus apmąstyti kas iš mūsų reikalaujama norint joje plaukti. Gavėnia taip pat mums primena, kad kiekvieno mūsų širdis gali tapti gailestingumo ir atlaidumo jūra, kuria apsupame artimą. Taip gyvendami, einame sutrumpintu keliu į Dievo širdį.

autorius: Dievo tarnaitė Catherine de Hueck Doherty (m. 1985)
                 Gimusi Rusijoje, ji buvo Madonna House (Combermere, Kanadoje) steigėja.
Šaltinis: MAGNIFICAT, 2014m. kovo 13d., psl. 17