Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
2014 m. 2015
Sausis
Vasaris Kovas Balandis

English

Gegužė

Birželis

Liepa

         
Parsisiųsti                   Rugpjūtis        

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2015 m. rugpjūtis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad savanorystės srityje dirbantieji dosniai darbuotųsi vargstančiųjų labui. (popiežiškoji rugpiūčio mėnesio intencija)

  • Kad Bažnyčia, Kristaus Kūnas, per Mergelė Marijo motiniško tarpininkavimo malonę augtų išmintyje ir šventume.

  • Kad sunkiose gyvenimo valandose krikščioniai vyrai ir žmonos pajustų Viešpaties artumą ir liudytų pasauliui, kad krikščioniška santuoka yra Kristaus meilės išraiška.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad žmogiškoji gyvybė - nuo jos pradžios momento įsčiose iki mirties atodūsio - būtų branginama.

  • Kad šeimos, kurios renkasi kartu šiuo metų laiku subuvimams ar poilsiui, būtų palaimintos.

  • Kad per jiems ištiestą draugišką ranką ir parodytus krikščioniškus artimo meilės darbus visi, kurie yra prislėgti nelaimių ir kurių dvasia nualinta, pajustų Viešpaties artumą.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

 

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

rugpjūčio  7d.  -  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte 8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

rugpjūčio  9d.  -  Blynų pusryčiai po visų sekmadienio Mišių

 rugpjūčio  12d. - Eucharistijos garbinimas vakare 8:00 - 9:00v.v. bažnyčioje

 

RUGPJŪČIO MĖNESIO ŠVENTASIS
 

ŠV. EUSEBIJUS iš VERCELLI

vyskupas
 
(283? - 371)

rugpjūčio  2 d.

Maldauju jūsų stropiai išlaikyti tikėjimą, palaikyti vienybę, uoliai melstis, ir visuomet mane prisiminti, idant Viešpats suteiktų laisvę savajai, visame pasaulyje kenčiančiai, Bažnyčiai, ir kad aš būčiau išlaisvintas iš mane slegiančių kančių, kad galėčiau džiaugtis kartu su jumis visais.                        (iš Eusebijaus laiško, rašyto jo vyskupijos žmonėms, jam esant tremtyje)

 

     Eusebijus gimė Sardinijos saloje. Įstojęs į Romos kunigus, 345 metais jis buvo paskirtas pirmuoju Vercelli (mažo miestelio, esančio šiaurės Italijos kalnuose) vyskupu. Jis taip pat buvo pirmasis kunigas, pritaikęs vienuoliškąjį gyvenimo būdą eiliniams kunigams. Jis buvo įsitikinęs, jog parodęs savo žmonėms, kad kunigai veda dorą gyvenimą ir gyvena kartu bendruomenėje, jis galėsias atvesti žmones į šventą gyvenimo būdą. Eusebijus džiaugėsi savo paskyrimu vyskupijoje tačiau, kaip matote aukščiau pateiktoje ištraukoje, jo gyvenimas nebuvo rožėmis klotas.

     Ketvirtojo šimtmečio pradžioje daugelio žmonių mėgiamas eretikas Arijus skelbė melagingą mokymą, jog Jėzus nesas Dievas. Jis mokė, kad nors Jėzus buvęs geras žmogus, jis buvo vien žmogus. 325 metais Nicėjos Susirinkime vyskupai pasmerkė Arijų ir jo mokymus. Susirinkimo metu jie surašė Nicėjos tikėjimo aktą, kuriame jie išdėstė katalikų tikėjimo pagrindines tiesas. Praėjus trisdešimčiai metų po Nicėjos Susirinkimo Arijaus pasekėjai vis toliau kiršino žmones savo mokymais. Popiežius Liberijus paprašė Eusebijaus kreiptis į imperatorių ir prašyti jo sušaukti dar vieną didelio masto susirinkimą. Šis susirinkimas buvo sušauktas Milane.

     Eusebijus buvo engiamas ir persekiojamas dėlei jo griežtų pažiūrų ir raštų. Jis plačiai keliavo bandydamas sutaikyti žmones ir atrasti kompromisą tarp kariaujančių grupių. Jis primygtinai reikalavo, kad imperatorius nedalyvautų teologiniuose ginčuose, ir todėl buvo ištremtas. Jis gyveno tremtyje iki kol naujasis imperatorius jam davė leidimą sugrįžti į Vercelli. Eusebijus ramiai mirė savo vyskupijoje sulaukęs žilos senatvės.

 

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS by Rev. Charles E. Yost, SCJ,STL SAINTS AND FEAST DAYS, Loyola University Press ir  SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, OFM, redaktorius

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Marija

 

# 973  Ištarusi Apreiškimo „Fiat“ ir sutikusi dalyvauti Įsikūnijimo slėpinyje, Marija visiškai įsijungia į tą pasiuntinybę, kurią turi atlikti jos Sūnus. Kur tik yra Išganytojas ir mistinio kūno Galva, ten visur ji yra Motina.

 

# 974  Baigusi savo žemiškąjį gyvenimą, Švenčiausioji Mergelė Marija su kūnu ir siela buvo paimta į dangaus garbę; ten ji jau dalyvauja savo Sūnaus Prisikėlimo garbėje, pranokdama būsimą visų Jo kūno narių prisikėlimą.


Šaltinis: katekizmas.lcn.lt


 

MĄSTYMAS


DVASINIS SKAITYMAS
 

     Ramiai skaitant tekstą, Dievo akivaizdoje pravartu, pavyzdžiui, paklausti: „Viešpatie, ką man tas tekstas sako? Ką šia žinia norėtum pakeisti mano gyvenime? Kas šiame tekste mane trikdo? Kodėl manęs tai nedomina?“ arba: „Kas šiame žodyje man patinka, mane akina? Kas mane traukia? Kodėl mane traukia?“ Stengiantis įsiklausyti į Viešpatį, normalu turėti pagundų. Viena iš jų yra tiesiog jaustis trikdomam ar slegiamam ir užsiverti; kita labai paplitusi pagunda pradėti galvoti, ką tekstas sako kitiems, taip vengiant taikyti jį savo gyvenimui. Taip pat pasitaiko, kad imama ieškoti pasiteisinimų, leidžiančių sušvelninti apibrėžtą teksto žinią. Kitais kartais manome, jog Dievas iš mūsų reikalauja didelio apsisprendimo, kurio dar nesame pasirengę priimti. Iš daugelio žmonių tai atima susitikimo su Dievo žodžiu džiaugsmą, tačiau tai reikštų užmiršti, kad nė vieno nėra kantresnio už Dievą Tėvą, kad niekas nemoka taip laukti kaip jis. Jis visada kviečia žengti tik mažą žingsnelį ir nereikalauja visiško atsako, kol nesame nuėję kelio, įgalinančio aiškiai atsakyti. Jis tiesiog trokšta, kad nuoširdžiai žvelgtume į savo gyvenimą ir neapsimetinėdami pateiktume jį jam, kad būtume nusiteikę toliau augti ir prašytume iš jo to, ko dar nepavyko pasiekti.

 

šaltinis: The Joy of the Gospel, EVANGELII GAUDIUM, nr. 153, popiežius Pranciškus
(vertimas
bažnyčiosžinios.lt)