Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
sausis vasaris kovas balandis  gegužė

English

birželis              

Parsisiųsti .pdf

sausis 2016 vasaris kovas balandis

gegužė

birželis

liepa

             

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2016 m. liepa

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad būtų deramai gerbiami čiabuviai, kurių tapatybei ir netgi gyvybei kyla grėsmė.                                                                                  (popiežiškoji liepos mėnesio intencija)

  • Kad Dievas laimintų mūsų kraštą ir išlaikytų mumyse dėkingumo už laisvę liepsnelę.

  • Kad šeimos, susirinkusios kartu vasaros metu giminės susibūrimams ar poilsiui, būtų palaimintos.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad visuomet maloningas ir gailestingas Viešpats išgelbėtų vargšus ir ligonius, prispaustuosius ir vienišus ir tuos, kurie gyvena nepritekliuje.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

liepos  1d.      Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte 8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje
liepos 13d –  
Eucharistijos garbinimas vakare 6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje
liepos 27d.   –  Šventojo Vardo Draugija laukia visų parapijiečių atvykstant į jų gegužinę vienuolyno sodelyje

LIEPOS MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. ANTANAS MARIA ZACCARIA

kunigas
(1501 -1539)

liepos 5d.

Tai, ką Dievas mums liepia daryti atrodo sunku ir našta. Kelias nelengvas; atsitrauki nuo jo; neturi jokio noro juo eiti. Tačiau tai darydamas, pasieksi amžiną šlovę.

(Šv. Antanas Maria Zaccaria, iš Catholic Digest, 2014 birželis/liepa/rugp., psl.87)

 

     Tuo pačiu metu kai Martynas Luther kėlė į viešumą Bažnyčioje vykstančius piktnaudžiavimus, pačioje Bažnyčioje jau buvo bandoma pradėti reformuotis iš vidaus. Antanas Zaccaria buvo vienas pirmųjų Kontra-Reformacijos vadų.

     Antano motina tapo našle būdama vos 18 metų, ir nuo to laiko ji pasišventė jos sūnaus dvasinio gyvenimo vystymuisi. Būdamas 22 metų amžiaus Antanas įsigijo medicinos daktarato laipsnį. Dirbdamas vargšų tarpe gimtajame Cremona Italijoje mieste, jis pajuto pašaukimą į pašvęstąjį gyvenimą. Atsisakęs visų teisių į bet kokį ateities turto paveldėjimą, jis dirbo katechisto darbą ir, eidamas 26-uosius metus, buvo įšventintas kunigu.

     Milano mieste Antanas statė pamatus dvejoms vienuolių kongregacijoms – vieną vyrams, kitą moterims. Jis pasirinko Šv. Paulių kaip jų globėją ir sektiną pavyzdį. Vienuolijų tikslas buvo reformuoti dvasiniai nusmukusią tų laikų bendruomenę, visų pirma pradedant su kunigais ir vienuoliais. Antanas leido dienas sakydamas pamokslus bažnyčiose ir gatvėse. Jis sėkmingai vadovavo misijų kelionėms, skatino bendradarbiavimą tarp pasauliečių ir vienuolių, puoselėjo dažną Komunijos priėmimą ir Keturiasdešimt Valandų adoraciją.

     Antano šventas gyvenimas buvo akstinas daugeliui žmonių keisti gyvenimo būdą ir reformuotis. Tačiau, kaip ir su daugeliu šventųjų, tai sukėlė ir daug prieštaraujančių balsų. Du kartus jo bendruomenė buvo oficialiai Bažnyčios tyrinėjama, ir du kartus buvo išteisinta. Išvykęs misijų kelionėn jis rimtai susirgo ir buvo parvežtas į motinos namus. Jis mirė Cremonoje eidamas 36-tus metus.

Šaltinis: IN HIS LIKENESS, Rev. Charles E. Yost, SCJ, STL, ,  SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, O.F.M., editor, SAINTS AND FEAST DAYS SUPPLEMENT, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Žmogaus gyvenimas – pažinti ir mylėti Dievą

 

#3  Tuos, kurie Dievo padedami išgirdo Kristaus kvietimą ir laisvai į jį atsiliepė, Kristaus meilė ragino visame pasaulyje skelbti Gerąją Naujieną. Tą iš apaštalų gautą turtą ištikimai saugojo jų įpėdiniai. Visi Kristų tikintieji yra kviečiami perduoti jį iš kartos į kartą, skelbdami tikėjimą, gyvendami juo broliškoje vienybėje ir švęsdami jį liturgijoje ir maldoje.

 

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

 

MĄSTYMAS

 

DIEVO SŪNŪS IR DUKROS

TĘSIA KRISTAUS

    GAILESTINGUMO DARBUS

                                                                                         

Tomas Merton (1915-1968)

    Amerikonas katalikų rašytojas ir Trapistas vienuolis
Our Lady of Gethsemane vienuolyne Kentucky

     Jūs esate girdėję, jog buvo pasakyta: Mylėk savo artimą ir nekęsk priešo. O aš jums sakau: mylėkite savo priešus ir melskitės už savo persekiotojus, kad būtumėte savo dangiškojo Tėvo vaikai; jis juk leidžia savo saulei tekėti blogiesiems ir geriesiems, siunčia lietų ant teisiųjų ir neteisiųjų. Jei mylite tik tuos, kurie jus myli, tai kokį atlygį gausite? Argi taip nesielgia ir muitininkai?! Ir jeigu sveikinate tiktai savo brolius, kuo gi viršijate kitus? Argi to nedaro ir pagonys?! Taigi būkite tokie tobuli, kaip jūsų dangiškasis Tėvas yra tobulas“. (Mt 5, 43-48)

     Gailestingumas, kitaip sakant, veikia Dievo vaikų laisvėje. Jis yra pilnutinė išraiška tos laisvės, jos charakterio, jos tikrojo vardo, yra atspindys tos tiesos, kuri mus išlaisvina (gailestingosios, atsiveriančio eschatologiniame* veiksme Dievo tiesos, kuri yra gailestingumas ir išganymas).

     Priimti gailestingumą ir jį duoti kitiems yra dalyvavimas naujos kūrinijos ir atpirkimo darbuose. Yra dalijimasis Kristaus darbais eschatologinėje pilnatvėje ir Karalystės kūrime. Anaiptol, neturint gailestingumo, joks uolumas, joks darbas, joks pasiaukojimas neturi savyje gyvenimo skonio. Jo skonis atsiduoda mirtimi ir senais daiktais, kurie buvo panaikinti Prisikėlusio Kristaus pergalės. Joks statinys, nepastatytas ant Dievo gailestingumo ir nesibaigiančios meilės uolos ir ištikimo pažado, negali išlikti stovintis.

Love and Living, parašyta Thomas Merton,
red. Naomi Burton Stone ir Brother Patrick Hart, iš Morton Legacy Trust, 1970

šaltinis:  THE WAY OF MERCY, pp. 82-83, ed. Christine M. Bochen, Orbis Bookseschatologija* - Teologijos sritis, aptarianti mirtį, teismą,  ir žmonijos ir žmogaus sielos galutinį likimą.