Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
sausis vasaris kovas balandis

gegužė

English

               

Parsisiųsti .pdf

sausis vasaris kovas balandis

gegužė

birželis

               

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2017 m. birželis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Už politikus, kad jie ryžtingai reikalautų nutraukti prekybą ginklais, nuo kurių kenčia daugybė nekaltų aukų.                (popiežiškoji birželio mėnesio intencija)

  • Kad Šventoji Dvasia, kurioje atsiveria Kristaus slėpinys, sutaikytų visus žmones ir suvestų juos į bendrystę su Dievu ir Jo Bažnyčia.

  • Kad priimtume malonę garbinti Kristaus buvimą Švenčiausiajame Sakramente ir Jį atpažintume kiekviename žmoguje, kuri sutinkame.

  • Kad vasaros metu visos šeimos augtų meilėje vienas kitam, tarnystėje vargšams, ir maldoje Dievui.

  • Kad Tėvo Dieną visi tėvai būtų palaiminti.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti  Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad našlės ir našliai ir visi, kurie liūdi praradę mylimuosius, rastų paguodos.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  • birželio 5d.     –  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte  8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

  • birželio 11d.     Baltų tautų minėjimas  2:00v.p.p. bažnyčioje

  • birželio 14d.   –  Eucharistijos garbinimas vakare  6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje


BIRŽELIO
MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. NORBERTAS

vyskupas
(1080?-1134)

birželio 6d.

O kunige! Tu negyveni vien tik sau, nes esi Kristaus tarnas ir esi dvasininkas. Tu negyveni vien tik sau, nes esi Bažnyčios sutuoktinis. Tu negyveni vien tik sau, nes esi tarpininkas tarp Dievo ir žmogaus. Kas, tada, tu esi? Niekas ir viskas. Būk atsargus, kad tai, kas buvo pasakyta Kristui Jam esant ant kryžiaus, nebūtų pasakyta tau: „Kitus gelbėdavo, o pats negali išsigelbėti.”                   (Šv. Norbertas)

     Norbertas gimė Vokietijoje. Jis buvo imperatoriaus pusbrolis, tad jam nieko gyvenime netrūko. Tačiau jis nebuvo laimingas. Vieną dieną, jam jojant žirgu, užėjo audra. Žirgas, pasibaidęs žaibo, numetė Norbertą ant žemės. Atsipeikėjęs ir atgavęs sąmonę, Norbertas nusprendė, jog tai buvo Dievo ženklas rodantis jam pakeisti gyvenimo būdą. Jis nusprendė parduoti visą savo turtą ir ruoštis kunigystei.

     Tapęs kunigu Norbertas uoliai skelbė dvasinį atsinaujinimą. Tais laikais buvo daug kivirčių tarp popiežiaus ir imperatoriaus. Norbertas buvo persekiojamas ir atmestas žmonių dėl jo pamokslų, tačiau jis ištvermingai tęsė darbą, pritraukdamas daug žmonių, kurie anksčiau buvo prieš jį nusistatę – ir pasauliečių ir dvasininkų.

     Norbertas įsteigė kelis vienuolynus, daugiausia nuošaliose vietovėse, kur žmonės retai turėjo progos išgirsti Dievo žodį. Šalia kiekvieno vienuolyno Norbertas visuomet bandė atdaryti globos (hospice) namus. Juose ligoniai, keleiviai ir piligrimai galėjo rasti užuovėją ir gauti pagelbos.

     Kai Norbertas mirė jis buvo Magdeburgo - pusiau pagoniškos, pusiau krikščioniškos pietų Vokietijos teritorijos - arkivyskupas. Visą gyvenimą jis kovojo prieš erezijas ir rūpinosi puoselėti pasitikėjimą popiežiumi. Jis sėkmingai pamokslavo turtuoliams ir vargšams, išsimokslinusiems ir bemoksliams, tikintiesiems ir netikintiesiems. Savo gyvenime jis vadovavosi paprastumo ir atgailavimo dėsniais. Politiniuose reikaluose jis buvo taikos nešėjas.

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS,  by Rev. Charles E. Yost, SCJ, STL; SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, O.F.M., Editor;
SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Taikos gynimas

 

#2305  Žemiškoji taika yra mesijinio „Ramybės Kunigaikščio“ – Kristaus taikos atvaizdas ir vaisius. Ant kryžiaus pralietu savo krauju Jis pats savyje sugriovė priešiškumą, sutaikino žmones su Dievu ir savo Bažnyčią padarė visų žmonių tarpusavio vienybės ir jų vienybės su Dievu sakramentu.„Jis yra mūsų sutaikinimas.” Jis pareiškia: „Palaiminti taikdariai“

 

#2317  Tarp žmonių ir tautų siautėjančios neteisybės, akivaizdi ekonominė ar socialinė nelygybė, pavydas, nepasitikėjimas, išdidumas be paliovos grasina taikai ir sukelia karus. Visa, kas daroma šiam blogiui įveikti, padeda stiprinti taiką ir išvengti karo.

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS
SEKMINĖS

  Sekminės yra susivienijimo, supratimo ir žmogiškosios bendrystės šventė. Akivaizdu, kad šių dienų pasaulyje, nors artimiau bendraujame vienas su kitu naudodamiesi įvairius susisiekimo būdus, ir nors geografiniai atstumai yra lyg ir pranykę, žmonių vienas kito supratimas ir tarpusavio bendravimas yra ir paviršutiniškas ir problematiškas.

     Išsilaikusios nelygybės dažnai veda žmones į konfliktus; dialogas tarp kartų sunkiai vykdomas ir neretai priešiškas; kasdien matome įvykius, kuriuose žmonės elgiasi vis agresyviau ir pikčiau; atrodo, jog vienas kito supratimas per daug iš mūsų reikalautų ir todėl žmonės verčiau lieka užsidarę savyje ir rūpinasi vien tik savaisiais interesais. Ar įmanoma gyventi tokiose sąlygose ir rasti vienybę, kuri mums taip labai reikalinga?

     Jėzus mums aiškina kas yra Bažnyčia, ir kaip ji turėtų tvarkytis, idant būti tuo, kas jai buvo skirta būti – vieta, kurioje viešpatauja vienybė ir bendrystė Tiesoje; Jis mus moko, jog elgtis krikščioniškai reiškia neužsidaryti savo “aš,” o verčiau būti atviriems viskam: tokiu būdu Šventoji Dvasia, vienybės ir teisybės Dvasia, ir toliau galės gyvuoti mūsų žmogiškoje širdyje ir mąstyme, ir raginti žmones susipažinti vienas su kitu ir vienas kitą nuoširdžiai priimti.

     Kaip tik todėl, kad Dvasia veikia šiuo būdu, Ji mus įveda į pilnutinę teisybę, kuri yra Jėzus, ir kviečia mus ją giliau įžvelgti ir ją suprasti. Neįmanoma augti žinojime jei esame užsidarę į savo pačių ego, o tik jei esame giliai nuolankūs širdyje ir atviri klausyti Bažnyčios ir dalintis jos “mes.”
                                                                                                                                                                                popiežius Benediktas XVI

 Šaltinis: MAGNIFICAT, 2015m. gegužė, psl. 372-373, pastraipos 1,2,4,5