Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
sausis vasaris kovas balandis

gegužė

English

birželis

             

Parsisiųsti .pdf

sausis vasaris kovas balandis

gegužė

birželis

liepa

             

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2017 m. liepa

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Už mūsų brolius, nutolusius nuo tikėjimo, kad jie, mūsų maldos ir Evangelijos liudijimo padedami, galėtų iš naujo pajusti gailestingojo Viešpaties artumą ir vėl atrastų krikščioniškojo gyvenimo grožį.   
                                                                                                                             
    (popiežiškoji liepos mėnesio intencija)

  • Kad švenčiant Nepriklausomybės Dienos šventę, Dievas laimintų mūsų kraštą ir išlaikytų mumyse nuolatinį dėkingumą už laisvės dovaną.

  • Kad Bažnyčia tarpininkautų žmonijai jai siekiant surasti atsakymus į taikos, socialinės santarvės ir piliečių teisių problemas.

  • Kad krikščionės žmonos ir krikščioniai vyrai būtų palaimint, idant Dievo meilė būtų akivaizdi visame pasaulyje.

  • Kad tie, kurie stato savo gyvybes pavojun saugodami kitų gyvybes, būtų stiprinami, apsaugojami ir jiems būtų teikiama pagelba.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad Dievas vestų mus teisingais keliais ir suteiktų stiprybės mums susiduriant su gyvenimo išbandymais.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  •     liepos 7d.     –  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte  8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

  •     liepos 12d.     Eucharistijos garbinimas vakare  6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje

  •     liepos 26d.   –  Šventojo Vardo Draugijos metinė gegužinė, 5:00-8:00v.v. vienuolyno kiemelyje.  VISI parapijiečiai kviečiami atsilankyti.


LIEPOS
MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. HENRIKAS II

Šventosios Romos Imperijos imperatorius
(972-1024)

liepos 13d.

Esame mokomi ir mums patariama atsisakyti laikinųjų turtų, atsiriboti nuo žemiškųjų gėrybių, ir dėti pastangas siekti amžinųjų buveinių danguje. Nes nebent joje gebame įžvelgti dalelytę dangaus amžinybės, siekimas dabartinės garbės yra vien tik trumpalaikis ir beprasmis veiksmas.                                (Šv. Henrikas)

     Henrikas jau buvo Vokietijos imperatorius jam esant 34 metų amžiaus. Jis gražiai valdė savo žmones ir rūpinosi jų gerbūviu. Jis statė vienuolynus, teikė pagelbą vargšams, kovojo prieš neteisėtus valdžios užgrobimus ir rūpinosi palengvinti visokias priespaudas. 1014 metais jis buvo apvainikuotas ir paskelbtas Šventosios Romos Imperijos imperatoriumi. Šis titulas jam suteikė valdžią šiandien mums žinomuose kraštuose: Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Olandijoje ir šiaurės Italijoje.

     Henrikas buvo žinomas kaip tvirto charakterio žmogus, gabus kariuomenės vadas, ir išmintingas valstybės vadovas. Jis taip pat buvo pamaldus ir daug dirbo Bažnyčios reformų dėliai, ypač liturgijos reikaluose ir skatindamas misijonieriškus darbus. Šiandien gal kai kurie manytų, jog jis per greitai ėjo į kovą ir per lengvai naudojosi jam suteikta galia įvykdyti reformas, tačiau jis buvo jo laikmečio žmogus. Jis sekė 11-ojo šimtmečio paprotį skirdamas jam ištikimus vyrus į vadovaujančias pozicijas Bažnyčioje. Tuo pačiu metu jis stengėsi išvengti šio papročio vilkduobių ir ragino Bažnyčios vadovus reformuoti bažnytinį ir vienuoliškąjį gyvenimą.

     Savo enciklikoje Pacem in Terris popiežius Jonas XXIII-asis rašė, jog mes visi turime atsakomybę “aktyviai dalyvauti viešajame gyvenime ir duoti savąjį indėlį siekiant bendro, visos žmonijos šeimos, labo.” “Kiekvienas šio pasaulio tikintysis privalo būti šviesos kibirkštimi, meilės centru ir gyvuojančiu raugu savo artimų tarpe.” Henrikas visomis jėgomis stengėsi būti atsakingu politiniu vadu.

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS,  by Rev. Charles E. Yost, SCJ, STL; SAINT OF THE DAY, Leonard Foley, O.F.M., Editor;
SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Dalyvavimas karališkoje Kristaus tarnyboje 

#912  Tikintieji „teišmoksta rūpestingai skirti, kurios teisės ir pareigos jiems tenka, kaip priklausantiems Bažnyčiai, ir kurios – kaip žmonių visuomenės nariams.Tegu jie stengiasi ir vienu, ir kitu atveju jas harmoningai derinti, atsimindami, kad visuose laikinuose dalykuose privalo vadovautis krikščioniška sąžine, nes jokia žmogaus veikla – net laikinuosiuose dalykuose – negali būti atsieta nuo Dievo įsakymų.“

 

#913  „Tokiu būdu kiekvienas atitinkamai apdovanotas pasaulietis tampa ir pačios Bažnyčios pasiuntinybės liudytoju, ir gyvuoju įrankiu 'pagal Kristaus dovanos mastą.”

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS

NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENOS MALDA

Arkivyskupas John Carroll

 

Arkivyskupas John Carroll (m. 1815)
Jis buvo kunigas Jėzaus Draugijoje ir
pirmasis JAV-bių vyskupas.

     Meldžiame tave, o galios, išminties ir teisybės Dieve, per kurį teisingai valdžia administruojama, įstatymai įvedami, ir nuosprendžiai daromi, jog per Šventosios Dvasios patarimo ir tvirtumo dovanas padėtumei šių Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentui, kad jo vyriausybė būtų vedama dorai ir būtų naudinga tavo žmonėms, kuriems jis vadovauja; kad jis ragintų žmones gerbti dorą ir religiją; ištikimai vykdytų įstatymus tesingai ir su gailestingumu; ir sulaikytų nusikalstamus ir nedorus elgesius.

     Lai tavo dieviškosios išminties šviesa vadovauja Kongreso svarstymams ir lai ji teapšviečia visus įstatymus ir nuosprendžius, kurie sudaromi mūsų valdymui, kad jie siektų išlaikyti taiką, puoselėtų mūsų tautos džiaugsmą, didintų pramonę, blaivumą, naudingų žinių telkimą; ir išlaikytų tarp mūsų lygios laisvės malonės dovaną.

     Meldžiamės už šios valstijos gubernatorių, už asamblėjos narius, už visus teisėjus, tesimo pareigūnus ir už visus kitus, kurie paskirti sergėti mūsų politinį gerbūvį, kad stiprinami tavo galingo apsaugojimo, kiekvienas jų eitų jiems skirtas pareigas teisingai ir išmintingai.

     Patikime tavo beribiui gailestingumui visus mūsų Jungtinių Amerikos Valstijų bendrapiliečius, kad būtume palaiminti Tavo švenčiausiojo įstatymo žinojime ir pašventinti jo sekime; kad būtume išlaikomi vienybėje ir toje taikoje, kurios pasaulis mums negali duoti; ir kad baigę džiaugtis šiuo gyvenimu, būtume priimti į nesibaigiantį džiaugsmą. Suteik šitai, meldžiame tave, o gailestingumo Viešpatie, per Jėzų Kristų, mūsų Viešpatį ir Išganytoją. Amen.

Šaltinis: MAGNIFICAT, 2016m. liepa, psl. 61-62