Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
2014 m. 2015
Sausis
Vasaris Kovas Balandis

English

Gegužė

Birželis

Liepa

Rugp.

Rugs.

     
Parsisiųsti                            

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2015 m. spalis

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Kad visiškai išnyktų šiuolaikinė vergijos forma – prekyba žmonėmis.  (popiežiškoji spalio mėnesio intencija)

  • Kad šiame, Gyvybės Gerbimui skirtame mėnesyje, ryžtingai gintume bendram gėriui svarbias vertybes ir principus, ypač kiekvieno žmogaus teisę į gyvybę, ir teisę vesti gyvenimą pagal savojo tikėjimo dėsnius.

  • Kad šeimos gyventų Dievo garbei ir augtų Jo meilėje.

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.

  • Kad vystydama gilesnį pamaldumą Mergelei Marijai ir rožančiui, mūsų parapija atsinaujintų tikėjime, viltyje ir meilėje.

  • Kad Dievas laimintų ir stiprintų vedusias poras ir suteiktų joms malonės džiaugsmingai ir ramiai įgyvendinti santuokos priesaikas.

  • Kad visi, kurių laukia sunkūs sprendimai, melstų Dievą paramos ir Jo šviesos.

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  • spalio 2d.     -  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte 8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje
     

  • spalio 14d.   -  Eucharistijos garbinimas vakare 6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje
     

  • spalio 24d.   -  Parapijos metinis Clambake ir Rudens loterijos vakaras

SPALIO MĖNESIO ŠVENTASIS
 

ŠV. IGNOTAS ANTIOCHIETIS

 

vyskupas, kankinys
(m.107)

 Spalio 17 d.

Ištraukos iš septynių Ignoto laiškų: “Jėzus Kristus yra vienintelis mūsų mokytojas (laiškas magnezams); Jis iš tikrųjų yra Dovydo kilmės…ir Dievo Sūnus… Dievo noru ir veikimu Jis iš tikrųjų gimė Mergelei (laiškas smyrniečiams); Bažnyčia yra aukos vieta; Eucharistija yra nemirtingumo maistas, vaistas nuo mirties, kad Jėzuje Kristuje gyventume per amžius (laiškas efeziečiams); ten kur yra vyskupas, tebūnie ten ir žmonės, nes ten yra Katalikų Bažnyčia (laiškas smyrniečiams); jis prašė žmones rūpintis našle ir našlaičiu, prispaustaisiais, kaliniais… alkstančiais ir trokštančiais (laiškas smyrniečiams).

     Šv. Ignotas Sirijoje atsivertė į krikščionybę iš pagonybės. Jis buvo antrasis Antiochijos vyskupas, Šv. Petro įpėdinis. Lankydamasis Antiochijoje 107 metais, Imperatorius Trajanas bandė priversti krikščionis atsižadėti tikėjimo. Liudydamas savo tikėjimą viešai prieš žmones, Ignotas leido kareiviams jį surišti ir vežti jį išklerusiu vežimu į Romą būti nukankintam. Kelionės į Romą metu, vežimas sustodavo įvairiuose miesteliuose, kur vietos vyskupai ir krikščionys gyventojai išeidavo jo sutikti ir jį padrąsinti.

     Šv. Ignoto septyni laiškai buvo parašyti kelionėje iš Antiochijos į Romą, kur jis mirė kankinio mirtimi. Laiškuose jis kreipėsi į įvairias, kelionės metu sutiktas, krikščionių bendruomenes, jas pamokindamas visiems laikams. Laiškai ne vien tik duoda mums įžvalgos į ankstyvosios Bažnyčios teologiją ir kaip ji vystėsi ir augo, bet tuo pačiu jie į mus prabyla ir šiandien.

    

Šaltiniai: IN HIS LIKENESS by Rev. Charles E. Yost, SCJ,STL ir SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO


Kankinystė

Prisiminkime visus krikščionis, kurie šiandien kenčia dėlei savo tikėjimo.

 

# 2473   Kankinystė yra iškiliausias tikėjimo tiesos liudijimas; liudijimas pačia mirtimi. Kankinys liudija Kristų, mirusį ir prisikėlusį, su kuriuo jį vienija meilė; liudija tikėjimo tiesą ir krikščioniškąjį mokslą. Jis tvirtai pakelia prievartinę mirtį. „Leiskite man tapti laukinių žvėrių maistu, kad jų dėka galėčiau Dievą pasiekti.”   (Šv. Ignoto Antiochiečio žodžiai)


# 2474    Savo gyvybe tikėjimą paliudijusių kankinių atsiminimus Bažnyčia labai rūpestingai rinko ir juos sudėjo į Kankinių aktus. Tai krauju rašytas tiesos archyvas:

Niekuo manęs nebesužavės nei šis pasaulis, nei žemiškos karalystės. Man verčiau mirti ir su Jėzumi Kristumi susivienyti, negu karaliauti iki žemės pakraščių. Ieškau To, kuris už mus numirė. Trokštu To, kuris dėl mūsų prisikėlė. Artėja mano gimimas...              (Šv. Ignoto Antiochiečio žodžiai)

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS


Mintys

APIE ROŽANČIAUS MALDĄ

 

ROŽANČIAUS MALONĖS
Popiežiaus Jono Pauliaus I-ojo mintys (m. 1978, ištarnavęs 39 dienas)

     Vieną kartą, vokiečio Windthorst draugai (nepraktikuojantys tikėjimo) jį pakvietė į svečius prašydami, kad jis jiems parodytų savo karoliukus. Jie norėjo iš jo pasijuokti ir jau buvo iš jo kišenės pasisavinę jo rožančių. Windthorst įkišo ranką į kairę kišenę ir, neradęs ten rožančiaus, ramiausiai iš dešinės kišenės išsitraukė kitą rožančių. Jis visuomet su savim turėjo atsarginį rožančių! Užsibaigus jo koncertams Vienoje, Cristofero Gluck (garsusis kompozitorius) dvaro priėmimuose dažnai trumpam pasitraukdavo nuošaliai sukalbėti rožančių...

     Kodėl duodu šiuos pavyzdžius žmonių, kurie kalbėjo rožančių? Todėl, kad kai kurie priešinasi rožančiaus maldai. Jie teigia, kad ji yra prietaringa ir vaikiška malda, netinkanti suaugusiam krikščioniui. Arba sako, kad tai automatiškai kalbama malda, monotoniška ir nuobodi, kurioje vien tik greitai ir nuolat kartojama Ave Maria.

     Rožančiaus maldos kalbėjimo krizė šiandien stovi antroje vietoje. Pirmąją vietą užima bendra maldos stokojimo krizė. Žmonės rūpinasi vien tik materialiniu gėriu ir mažai skiria dėmesio sielai... Donoso Cortes sakė: „Pasaulis stovis liūdnas, nes jame yra daugiau karų ir kovų negu maldų...“

     Išbūti Dievo akivaizdoje bent pusę valandos...ir su visomis mano bėdomis ir viskuo, kas manyje gera; leisti prasiveržti iš mano sielos gelmių tą jauną vaikelį, kuriuo kažkada buvau, kuris trokšta juoktis, plepėti, mylėti Viešpatį, ir kuriam kartais reikia verkti, kad jam būtų parodytas gailestingumas – visa tai man padeda melstis. Rožančiaus malda, paprasta ir lengva, man padeda vėl tapti tuo vaikeliu, ir aš dėl to nei kiek nesigėdinu.

     Prieinu prie paskutiniojo prieštaravimo: rožančius yra pakartojimo malda. Kunigas de Foucald sakė: „Meilė išsakoma keliais žodžiais, ir visuomet tais pačiais ir pasikartojančiais.“

(rasta MAGNIFICAT žurnale, 2013 spalio mėn., psl.110-111)


VISUOMET GALIME RASTI VIETĄ IR LAIKĄ SUKALBĖTI ROŽANČIŲ

Parapijietės mintys

     Nepaprastai smagiai praleidome atostogas prie jūros. Oras buvo puikus ir mūsų kompanija miela, taip kad visi nuotaikingai praleidome savaitę kartu. Mūsų mama, kaip visuomet, laikėsi savarankiškumo ir mums pranešė, jog ji pati viena nužingsniuos Ľ + mylios kelią iki pajūrio. Pirmąją atostogų dieną ilgai laukiau jos ateinant ir, jos nesulaukus, išėjau jos ieškoti. Po kiek laiko pamačiau ją stovint ant jūros krašto stebint bangas. Ji labai ramiai paaiškino, kad norint pasiekti pajūrį jai reikėjo praeiti pro pajūryje esantį barą. Ten ji susirado tusčią, ant aukštų kojų kėdę, joje patogiai įsitaisė („labai gražiai matėsi pajūrio vaizdas“) ir sukalbėjo įprastas ryto maldas ir rožančių. Tą vakarą ji mums pasakė,“eisiu vėl į tą pačią vietą pamiklinti kojas ir sukalbėti vakaro maldas.“ Taigi, kolei vieni pajūryje geria saldžius tropinius gėrimus, mūsų žilagalvė mama ramiai kalba rožančių puikiai įrodydama, jog visuomet galime rasti ir vietą ir laiką sukalbėti rožančių.