Švento Kazimiero Parapija
 

Ankstesni
numeriai
sausis vasaris kovas balandis

gegužė

English

birželis

liepa

rugp.

         

Parsisiųsti .pdf

sausis vasaris kovas balandis

gegužė

birželis

liepa

rugp.

  rugs.          

MALDOS IR VIEŠPATIES GARBINIMO
TARNYSTĖS ŽINIARAŠTIS

Šv. Kazimiero parapija

2017 m. rugsėjis
 

Visagalis Dieve, meldžiam Tave,
kad Šv. Kazimiero užtarimu,
Tau tarnautume šventai ir teisingai.

 

PRAŠOME JŪSŲ MALDŲ UŽ SEKANČIAS INTENCIJAS:

  • Už mūsų parapijas, kad jos, misijonieriškos dvasios įkvėptos, taptų vietomis, kur skleidžiamas tikėjimas  ir liudijama artimo meilė.    (popiežiškoji rusėjo mėnesio intencija)     
      
                                   

  • Kad visi vyskupai, kunigai ir diakonai būtų tikri ir šventi Evangelijos tarnai.
     

  • Kad tie, kurie veda komercinę veiklą, būtų sąžiningi, etiški ir dori prievaizdai Dievo akivaizdoje.
     

  • Kad Viešpats saugotų gaisrininkus, policininkus ir greitosios pagelbos darbininkus jiems atliekant savo darbą.
     

  • Kad Dievas laimintų visus mokinius, jų mokytojus ir mokyklų personalą, jiems pradedant mokslo metus.
     

  • Kad Dievas laimintų kun. Bacevičių ir Pastoracinę ir Finansų Tarybas, jiems siekiant užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį.
     

  • Kad visi parapijiečiai suprastų jų atsakomybę užtikrinti Šv. Kazimiero parapijos ateitį teikiant finansinę paramą, remiant lėšų telkimą, įsijungiant į parapijos veiklą, dalinantis įdėjomis ir, visų svarbiausia, meldžiantis.
     

  • Kad Viešpats vestų šeimos narius į gilesnius meilės ryšius.
     

  • Kad Viešpats padėtų vargšams ir padarytų mus labiau dosnius padėti tiems, kurie reikalingi pagelbos.
     

  • Kad mūsų Maldos ir Viešpaties Garbinimo Tarnystės narių tikėjimas maldos galia būtų patvirtintas.

KAS  NAUJO      ŠV. KAZIMIERO  PARAPIJOJE?

  • rugsėjo 1d.   –  Pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistijos garbinimas ryte  8:00 - 9:00v.r. bažnyčioje

  • rugsėjo 13d.     Eucharistijos garbinimas vakare  6:00 - 9:00v.v. bažnyčioje

  • rugsėjo 20d.   –  Sutvirtinimo sakramentas, 7:00v.v. bažnyčioje


RUGSĖJO
MĖNESIO ŠVENTASIS

ŠV. PETRAS KLAVERAS

kunigas, misijonierius
(1580-1654)

rugsėjo 9d.

Privalome su jais kalbėti rankomis, prieš bandant su jais kalbėti lūpomis.
                                                                           
 
(Šv. Petras Klaveras)

     Šv. Petras Klaveras gimė Ispanijoje ir mokėsi pas jėzuitus. Jis prašė paskyrimo dirbti Vakarų Indijos salose, tačiau atsirado šių dienų Kolumbijos Cartegena mieste, kuris tuo metu buvo vienas didžiausių Naujojo Pasaulio vergų prekiavimo centrų. Jis dirbo nenuilstamai padėdamas vergams, naujai atvežtiems iš Angola ir Congo ir pakeliui į vergų turgus. Spėjama, kad per jo keturiasdešimt metų darbo jis pakrikštijo daugiau negu tris šimtus tūkstančių vergų.

     Tais laikais Petrui Kalverui nebuvo įmanoma pakeisti socialinės struktūros. Nors žmonės lyg ir nematė vergavimo blogio esančio jų tarpe, Petras visuomet stengėsi būti akivaizdus gėrio ženklas, rodydamas žmoėms jog vergai irgi buvo žmonės ir Dievo vaikai.

     Šv. Petras Klaveras aprūpino vergus maistu, vaistais ir drabužiais. Jis įgyvendino senąją žmonių išmintį jog “veiksmai kalba garsiau negu žodžiai.” Galime kalbėti apie Dievą, apie šventumą, ir apie dvasinę kelionę, bet jeigu negyvename tuo, ką kitiems skelbiame, niekas mūsų nepaisys. Šv. Jokūbas yra pasakęs: “Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdienio maisto, ir kas nors iš jūsų jiems tartų: „Keliaukite sveiki, sušilkite, pasisotinkite“, o neduotų, ko reikia jų kūnui, – kas iš tų žodžių?!” (Jok 2,16)

     Šv. Petras Klaveras buvo kupinas drąsos ir meilės, reikalingos atnešti ramybės į kenčiančiųjų širdis. Jis matė Jėzaus kančią verguose, kuriuos jis globojo ir girdėjo jų šauksmą: “Ką darai kitems, darai man.”

Šaltiniai: 365 SAINTS, Woodene Koenig-Bricker; SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press

 

IŠ KATALIKŲ BAŽNYČIOS KATEKIZMO

Pagarba žmonėms ir jų turtui 

#2414  Septintas įsakymas draudžia užsiimti įvairiais – egoistiniais ar ideologiniais, pasipelnymo ar totalitariniais – sumetimais grindžiama veikla arba verslais, kurie pavergia žmones, nepaiso jų asmens orumo, perka, parduoda ir išmaino juos kaip prekę. Smurtu paversti žmones išnaudojama vertybe ar pasipelnymo šaltiniu yra nuodėmė, nukreipta prieš jų orumą ir pagrindines jų teises. Šv. Paulius vienam krikščioniui šeimininkui liepė savo krikščionį vergą laikyti „jau ne kaip vergą, o kaip mylimą brolį“; toks jis yra „ir kaip žmogus, ir kaip Viešpaties tikintysis“ (Fm 1, 16).

Šaltinis: katekizmas.lcn.lt

MĄSTYMAS

DIDŽIŲ DALYKŲ
PADARĖ MAN VIEŠPATS
(Lk 1,49)

 

Vyskupas Nelson J. Perez

     Pasaulinės Jungtinio Jaunimo Dienų (World Youth Day Unite), vykstančių netoli Waskington, D.C. š.m. liepos mėnesį, tema buvo “Didžių dalykų padarė man Viešpats.” Vienas suvažiavimo kalbėtojų buvo vyskupas Nelson J. Perez, netrukus būsiančiu įvesdintu Clevelando vyskupu.

     Vyskupas Nelson pastebėjo, jog suvažiavimo dalyviai buvo atvykę iš 52 mūsų krašto vyskupijų ir kad jie visi buvo skirtinguose gyvenimo kelionės etapuose. Vyskupas Perez sakė: “visi atvykstame iš skirtingų vietų, tačiau Viešpats suranda jus ir mane ten, kur tuo metu esame.” Jis pridėjo, jog priežastis, jungianti visus dalyvauti suvažiavime, buvo nes “kažkur, kažkada, gal neseniai, ar prieš daugelį metų, jūs ir aš buvome susidūrę su Jėzumi Kristumi,” – kuris yra krikščioniškojo tikėjimo centras.

     Jis pastebėjo, jog nors krikščioniškasis tikėjimas reikalauja, kad būtume malonūs, kitus užjaučiantys ir kitais rūpinantys, ne krikščionys taip pat gali panašiai elgtis, ir kartais įgyvendina tuos dėsnius geriau negu mes. Vyskupas Perez sakė, kad tai kas išskiria krikščionis nuo kitų yra jų tikėjimas jog “[Kristus] buvo gyvas žmonėse, prisikėlė iš numirusių, ir kad jis toliau gyvena mumyse, ir per mus, ir aplink mus.”

     Vyskupas Perez davė pavyzdį tokio atvejo. Jam kalbantis su vienu žmogumi atrodė, jog pokalbis prastai vyko. Praėjus trejiems metams tas žmogus jam išsitarė, jog to pokalbio metu, jis pasijutęs arčiau Dievo negu bet kada anksčiau buvęs. “Niekados, niekados nesuabejokite Dievo Dvasios galia, kuri veikia jumyse, ir per jus, ir nepaisant jūsų…didžiumą laiko veikiančios jums ir man nežinomu būdu.”

     Vyskupas Perez taip pat kalbėjo apie Dievo gerumą ir gailestingumą, ir kaip Jo meilė reikalauja iš mūsų į ją atsiliepti su pasitikėjimu ir dėkingumu, kaip Marija darė. Ji Juo pasitikėjo ne todėl, kad neturėjo abejonių ar rūpesčių. Verčiau, kuomet arkangelas Gabrielius jai pasirodė ir pranešė, jog ji pagimdys Jėzų, ji buvo kupina baimės ir abejonių.

Šaltinis: “At World Youth Day Unite event, young adults urged to recognize, share God’s love,”
Kelly Seegers, Catholic News Service, July 27, 2017.

      Marija tiek save atvėrė Dievo veikimui jos gyvenime, jog buvo išrinkta atnešti Kristų jo laukiančiam pasauliui. Rugsėjo 8d. pagerbiame Kristų minėdami jo Motinos gimimą. Gerbkime Jį gerbdami ir rūpindamiesi vienas kitu.

Šaltinis: SAINTS AND FEASTDAYS, Loyola University Press